Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Izgled hrane govori za koji dio tijela je dobra - obratite pažnju

Izgled hrane govori za koji dio tijela je dobra - obratite pažnju
1

Hrana koja dolazi isključivo iz prirode često nalikuje na određene dijelove našeg tijela. Prema starim vjerovanjima upravo oblik otkriva za što je posebno dobra i ljekovita

VIDEO

12 vrsti hrane koja svojim oblikom pokazuje za koji dio tijela je dobra i na koji način djeluje:

1. Grejp - dojke

Grejp, naranča i ostali agrumi iznutra podsjećaju na ženske mliječne žlijezde u grudima, a pomažu cirkuliranju limfe kroz dojke. Grejp sadrži limonoid za koji je otkriveno kako štiti od raka.

14 znakova koji vam poručuju da vam je tijelo puno toksina
14 znakova koji vam poručuju da vam je tijelo puno toksina

2. Orah - mozak

Orasi su od davnina poznati kao hrana za mozak. Dobar su izvor omega-3 kiselina i imaju više antioksidansa, folne kiseline (vitamina B9) i vitamine E od ostalih orašastih plodova.

3. Mrkva - oči

Nakon što prerežete mrkvu, možete vidjeti kako njezina unutrašnjost nalikuje oku, preciznije zjenici. Beta-karoten iz mrkve (koji joj daje narančastu boju) pomaže u održavanju zdravog vida, štiti od makularne degeneracije (degeneracije žute pjege) i razvoja katarakte (sive mrene), otkriva The Earth Child..

4. Celer - kosti

Lišće celera podsjeća na kosti, a celer sadrži silicij koji je dio onoga što kostima daje čvrstoću. I jedan detalj - kosti sadrže 23 posto natrija, a jednak postotak nalazi se i u celeru.

human heart

5. Rajčica - srce

Prerežete li rajčicu vidjet ćete kako podsjeća na presjek srca - ima "klijetke i pretklijetke". Ona ima više likopena od drugog voća a to je odlična hrana za srce i krv. Likopen dokazano smanjuje rizik od srčanih bolesti. Rajčica ima i puno C vitamina što je, također, važno za zdravlje srca.

6. Gljiva - uho

Presjek gljive nalikuje na uho, a one su prepune vitamina D koji je nužan za sprječavanje gubitka sluha. Zato, ne želite li nositi slušni aparat, jedite gljive.

Fotolia

7. Avokado - maternica

Oblikom podsjeća na maternicu i grlić maternice, a istraživanja su pokazala kako doprinosi ravnoteži hormona u tijelu i sprječavanja raka grlića maternice. Upravo koliko treba djetetu da se razvije u maternici - devet mjeseci, toliko je potrebno avokadu da iz cvijeta postane plod.

8. Đumbir - želudac

Stoljećima se koristi kao lijek za želudac, a dokazano i pomaže probavi. Također, njegov glavni sastojak - gingerol odličan je u borbi protiv mučnine i povraćanja.

9. Grožđe - pluća

Grožđe nalikuje alveolama u plućima koje omogućavaju prolazak kisika u krvotok. Prehrana bogata grožđem pomaže u borbi protiv raka pluća. Njegove sjemenke sadrže kemikaliju proanthocyanidin koja smanjuje jačinu napadaja kod astme uzrokovane alergijom.

10. Slatki krumpir - gušterača

Ova vrsta krumpira pomaže gušterači tako što stabilizira razinu šećera u krvi. Uz to, bogat je vitaminom B6 koji usporava rast raka gušterače.

Dreamstime

11. Grah - bubrezi

Za grah kažu da liječi bubrege i pomaže njihovom normalnom radu. Kada pogledate grah, on zaista ima oblik bubrega.

Top čajevi koji će vas uljuljati u san - spavat ćete poput bebe...
Top čajevi koji će vas uljuljati u san - spavat ćete poput bebe...

12. Smokva - testisi

Sjemenke u smokvi podsjećaju na spermije, a dokazano je da smokve povećavaju pokretljivost spermija što direktno utječe na plodnost muškaraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje