Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izgorjeli ste na suncu? Ovim trikom olakšajte bol i opekline

Gel aloe vere ima nevjerojatan učinak na kožu, pogotovo kad je opečena suncem. Hidratizira, umiruje i hladi, a ako ju pretvorite u ledenu kockicu produžit ćete njezino djelovanje i umiriti kožu

Za brzo i zdravo olakšanje i umirenje kože, treba iskoristiti snagu aloe vere. Aloe vera je jedan od najboljih prirodnih lijekova koji ublažavaju opekline - hladi i hidratizira kožu

Zamrznute kockice aloe vere na zdravi način iscjeljuju kožu pružajući joj dodatno hlađenje i smirenje. S nekoliko zelenih kockica zamrznutog gela u vašem zamrzivaču, imat ćete brz i praktičan način ublažavanja opeklina i ubrzavanje iscjeljivanja.

Foto: Dreamstime

Priprema

Zaleđene kockice aloe vere je jednostavno za pripremiti. Potreban vam je aloe vera gel i čisti silikonski kalup za led. Ako kod kuće imate aloe veru, možete ju i sami iscijediti na način na koji je pokazano na fotografijama.

Ako nemate aloe veru, nema problema. Gel aloe vere se može nabaviti u trgovinama zdravom hranom. Napunite kalup s aloe vera gelom i stavite ga u zamrzivač. Nakon par sati po potrebi vam je dostupno mnoštvo ledenih kockica aloe vere.

Pogledajte i video

Upozorenje

Kockice aloe vere neće puno pomoći kod jačih opeklina, pogotovo kad su se već pojavili mjehurići. U ovom slučaju potrebno je što prije posjetiti liječnika.

VIDI OVO: Kim se slikala na krevetu i postala viralni vic.

Komentari (9)
  • Kume kad zagoris mos mazat sa cim os kazu jogurt ma dovedi vindiju cjelu nepomaze dok samo nepopusti

    8. 8. 2018,   13:15
  • U ovome može pomoći hajduk i njihov jogurt!

    9. 8. 2018,   13:38
  • Izgorila mi guza hodam okolo i stalno se drapim!

    9. 8. 2018,   11:41