Obavijesti

Lifestyle

Komentari 57

'Izgubila sam desnu nogu zbog tampona, htjela sam se ubiti'

Sindrom toksičnog šoka pojavljuje se rijetko, a tada žene jedna ostaju žive. Lauren Wasser (29) žalit će cijelog života što je umjesto higijenskih uložaka izabrala tampone

VIDEO

Sindrom toksičnog šoka pojavljuje se rijetko, a tada žene jedna ostaju žive. Lauren Wasser (29) žalit će cijelog života što je umjesto higijenskih uložaka izabrala tampone.

 

The 🏆 leg killing it in the new SS16 @noisymay campaign😎

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Ovo je njezina priča:

U listopadu 2012. godine Lauren se nije osjećala dobro, ali imala je menstruaciju pa nije toliko obraćala pažnju na to. Pripisala je to simptomima ciklusa. Ali, kasnije tog dana bilo joj je toliko loše da se nije mogla držati na nogama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezina majka se zabrinula kada se nije uspjela čuti s kćeri pa je na njezinu adresu poslala policiju, što joj je zapravo spasilo život. Policajci su je pronašli na podu kupaonice i hitno su je prevezli u bolnicu. Temperatura joj je prelazila 40 stupnjeva. Imala je jak srčani udar, a unutarnji organi su joj počeli otkazivati. Bila je na rubu smrti. Minute su bile u pitanju.

Tampon koji je imala u sebi su izvadili i poslali ga u laboratorij na nanalizu. Nalazi su ukazali na sindrom toksičnog šoka.

Liječnici su nesretnu djevojku stavili u medicinski induciranu komu. Trbuh joj je oticao dok su joj u tijelo upumpavali posebnu tekućinu kojom su pokušali isprati što više toksina.

- Trbuh mi je bio ogroman. Imala sam cjevčice svuda po sebi. Nisam mogla govoriti, a bol je bila toliko jaka kao nikada u životu - prisjetila se kasnije Lauren.

 

#fbf images that changed my life...📸 @fotofetish

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Uspjeli su joj spasiti život, ali za desnu nogu nije bilo spasa, morali su je amputirati od koljena na niže. Bila je zahvaćena gangrenom. I prste na lijevom stopalu su morali ukloniti jer je tkivo odumiralo.

- Htjela sam se ubiti kada sam iz bolnice došla kući. Dugo mi je trebalo da shvatim kako i dalje vrijedim, kako sam i dalje lijepa - rekla je i dodala da ju je njezin slučaj i to što je proživjela motiviralo da postane aktivistica koja upozorava žene diljem svijeta na sindrom toksičnog šoka, prenosi The Hearty Soul.

Lauren danas radi kao model i objavljuje svoje fotografije na Instagramu.

 

This morning we went on our hike 🐾💕

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Što je to sindrom toksičnog šoka i koji su simptomi?

Objašnjenje smo pronašli na portalu MSD priručnik dijagnostike i terapije:

"Sindrom toksičnog šoka uzrokuju egzotoksini stafilokoka ili streptokoka. Simptomi su visoka vrućica, hipotenzija, difuzni eritematozni osip i višestruko zahvaćanje organa koje može brzo napredovati u teški i nepopravljivi šok. Dijagnoza se postavlja klinički i izolacijom uzročnika. Liječi se antibioticima, intenzivnim potpornim mjerama i imunim globulinima.

U najvećoj su opasnosti žene koje rabe tampone a čija je rodnica od prije naseljena stafilokokima. Mehanički ili kemijski čimbenici povezani s tamponima vjerojatno povećavaju stvaranje egzotoksina ili olakšavaju njihov ulazak u krvotok kroz oštećenje sluznice ili kroz maternicu."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...