Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Izgubio 84 kilograma: Htio sam gledati djecu kako odrastaju...

Tata koji se bojao da će zbog svoje prekomjerne težine umrijeti prije nego što mu djeca odrastu izgubio je pola tjelesne mase tako što je odlučio uvesti par malih promjena u svoj život

VIDEO

Prije samo tri godine, Shane Gillard, 27 iz Melbournea, imao je nevjerojatnih 188 kilograma, a njegov ormar bio je prepun ogromnih majica veličine 8XL i hlača veličine 46.

Otac troje djece vodio je izrazito nezdrav način života te je svakodnevno jeo dostavu i svaku večer pio 6 limenki pive.

- Uvijek sam bio debelo dijete, a 100 kila sam dosegao kad sam imao samo 13 godina. S 15 godina dobio sam posao u lokalnom fast food restoranu i tad sam se naglo počeo debljati jer sam stalno jeo masnu hranu - izjavio je Shane.

new threads

Posted by Shane Gillard on Friday, May 2, 2014

- S vremenom sam počeo svakodnevno piti pivo. Ubrzo mi je i to postala navika i samo sam se debljao i debljao. Svaku večer bih popio 6 piva, a tijekom vikenda sam znao popiti cijelu gajbu - objasnio je Shane kako je došao do svoje ogromne kilaže.

- Nakon što mi se rodila prva kći, stres koji prati sve nove roditelje me dotukao. Bio sam svjestan da nezdravo živim, ali nisam znao kako prekinuti taj začarani krug - prepričava Shane za Daily Mail.

No tek kad je u rujnu 2015. trebao kupiti odijelo za prijateljevo vjenčanje je shvatio da je njegova veličina postala opasna za njegovo zdravlje. 

- Nisam si htio priznati koliko sam debeo sve do trenutka kad sam trebao kupiti odijelo za prijateljevo vjenčanje. U trgovini nisu imali moj broj, a budući da sam bio jedan od djevera i on je plaćao odijelo, shvatio sam da bi ga to koštalo pravo bogatstvo - rekao je. 

- Bio sam u komi. Nakon toga sam shvatio da moja težina nije samo moj problem, već da utječe i na živote ljudi oko mene. Pogledao sam u ogledalo i kao da me je grom udario. Tad sam shvatio da ako ovako nastavim da neću vidjet svoju djecu kako odrastaju niti biti partner svojoj ženi - prisjetio se prijelomnog trenutka kad je odlučio promijeniti svoj život. 

Shane je krenuo u teretanu i odlučio se riješiti svih loših navika. Odrekao se brze hrane i počeo vježbati pet puta tjedno. 

starting to get there 1/3 of the way to my goal but really starting to see results

Posted by Shane Gillard on Friday, March 18, 2016

Uspio je izgubiti preko 20 kilograma u par mjeseci i umjesto da je dao raditi odijelo, kupio je broj manje od najvećeg u koje par mjeseci ranije nije stao. 

U sljedeće dvije godine Shane je izgubio još 64 kilograma i sada je prvi put u životu fit. Trenira u teretani, diže utege, trči maratone i osjeća se bolje nego ikad. 

Shane je izgubio nevjerojatnih 84 kilograma, smanjio broj hlača za 8 veličina i upravo se priprema za maraton od 42 kilometra. 

🎉🎉🎉 Today marks 2 years since I decided it was time to go hard or go home I was already a few weeks in to saving my own...

Posted by Shane Gillard on Wednesday, November 22, 2017

Ima više energije nego ikada nakon što je potpuno izbacio brzu hranu iz prehrane i sada uživa u zdravoj prehrani prepunoj hranjivih bjelančevina i lisnatog zelenila.

Rekao je da se veseli sjajnoj budućnosti sa svojom zaručnikom Cassie (26) i njegovom djecom Roryjem i blizancima Harper i Riley.

- Moj se život u potpunosti promijenio, a osjećam se kao potpuno drugačija osoba od onog što sam bio prije tri godine. Toliko sam bolesno živio i sigurno ne bih bio dovoljno dugo tu da vidim svoju djecu kako odrastaju - rekao je.

- Gubitak težine bio je najbolja odluka koju sam ikad napravio, ne samo za mene, nego i za moju obitelj. Moja lijepa zaručnica i djeca su moja motivacija. Ne bih to mogao učiniti bez njih. Jako sam uzbuđen i ne mogu dočekati da vidim što nam budućnost nosi. Više nikad si neću to dopustiti - zaključuje Shane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru