Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Izrađuju 3D poklon-slastice: Od keksa do lizalica s likovima

Za izradu jednog 3D modela potreban je otprilike jedan dan, a Iva i Maja s klijentma zajednički osmišljavaju 'nove' slastice pa im svaki zadatak donosi i nove izazove

VIDEO

Iva Lež (44) i Maja Draganić (35) prijateljice su i prve susjede koje su prije tri godine tijekom porodiljnog dopusta odlučile otvoriti obrt CukerLab. Specijalizirane su za izradu personaliziranih slastica.

Pokretanje videa...

00:37

- Tijekom naših druženja polako se razvijala ideja o pokretanju zajedničkog posla, a fokusirale smo se na hranu kao zajedničku strast. I onda je Iva samo jednog dana rekla da upisuje prekvalifikaciju za zanimanje slastičarke na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu i da do sutra odlučim idem li s njom, a ja sam pristala - prisjeća se Maja.

Nakon prekvalifikacije bile su Nizozemskoj na tečaju oslikavanja keksa, u Londonu na radionici izrade lizalica, a u Belgiji su učile raditi s čokoladom. Dvije godine su usavršavale slastice i obilazile stručne sajmove u inozemstvu, dok je u dvorištu polako nastajao objekt.

Za izradu jednog 3D modela potreban je otprilike jedan dan, a za izradu 18-20 lizalica oko 60 minuta. Kekse prodaju po cijeni od 7 do 18 kuna, lizalice od 11-15 kuna, ovisno o zahtjevnosti izrade.

Ivan (74): 'Još i danas volim biti urar i bio bih još 20 godina'
Ivan (74): 'Još i danas volim biti urar i bio bih još 20 godina'

Slažu se kako je vođenje vlastitog posla izazov, pogotovo za ženu s obitelji, ali i veliko osobno zadovoljstvo. Rade po narudžbi za sve vrste privatnih proslava, ali većinom za poslovne korisnike koji njihove slastice koriste kao poslovne poklone i za potrebe promotivnih aktivnosti.
 

- Sa svakim klijentom, ovisno o njegovim potrebama, zajednički osmišljavamo slasticu. Tako uskoro uvodimo proizvode od čokolade za koje već dulje vrijeme primamo upite klijenata - rekla je Iva.

Kao najintenzivniji period godine navode Božićno razdoblje jer su tad poklon-slastice gotovo svima zanimljive, a ovog ljeta kreću ‘u borbu s čokoladom’ kojom planiraju obogatiti svoju ponudu od jeseni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru