Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Izradi jastuk koji istovremeno miriše, ali može čak i liječiti

Izradi jastuk koji istovremeno miriše, ali može čak i liječiti
1

Jastuci punjeni mješavinama aromatičnog bilja posve su prirodan osvježivač prostora te lijek za glavobolju i nesanicu, dok su vrećice idealne za ormare

VIDEO

Osvježiti dom prirodnim mirisima najjednostavnije je uz nekoliko kapi eteričnog ulja u aroma-lampi. Ipak, malo vještiji mogu se poslužiti i starinskim tehnikama, npr., izradom biljnih jastučića. Za to su potrebne dvije jastučnice - jedna se napuni odabranim suhim biljem i zašije kako ono ne bi ispadalo, a druga se navlači preko nje i prema potrebi se može oprati. 

U biljne jastuke tradicionalno su se stavljale biljke poput hmelja, heljde i lavande koje opuštaju i uklanjaju nesanicu, no moguće ih je puniti i aromatičnim začinskim biljem (npr., majčinom dušicom) koje djeluje protiv glavobolja i bolovima u sinusima. Lako je sašiti i jastučiće ili platnene vrećice punjene biljem koje ne služe za spavanje, nego kao ukras i osvježivač zraka u kući, automobilu ili ormaru. Pogodna je mješavina ružinih latica i lavande, a za mušku odjeću mješavine metvice, limuna i majčine dušice. 

Tkanine možete prirodno namirisati i tijekom glačanja rublja. Jednostavno u vodu za glačanje dodajte nekoliko kapi odabranog eteričnog ulja. 

Vezica lavande uz krevet  jamči slatke snove 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Niste li vješti s ručnim radovima, dovoljno je da stručak lavande povežete ukrasnom vrpcom i držite je uza uzglavlje kreveta. Lavanda je najučinkovitija biljka za opuštanje i zdrav san. Smještena u ormaru s odjećom, otjerat će moljce.

Za izradu svijeća treba malo vještine

Želite li napraviti svijeće, vosak treba izlomiti na manje komade i zagrijati nad parom. U njega se, prema želji, dodaje boja ili miris te ulije u kalup u sredinu kojeg ste stavili fitilj. Potom se svijeća ohladi u hladnjaku i izvadi. 

Osvježavajući sprej od metvice

Pomiješajte deset kapi eteričnog ulja metvice, četiri kapi limunova i pet kapi narančina ulja sa 125 ml vode. Dobro protresite i stavite u bočicu s raspršivačem. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav
ZA SVAKI ZNAK JE DRUGAČIJE

Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav

Astrologija nam pruža uvid u tajne karaktera svakog horoskopskog znaka te otkriva što nam je potrebno kako bismo se bolje otvorili prema ljubavi i sretnoj vezi