Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izradite sami brze božićne ukrase bez puno troškova

None Foto: Shutterstock

Od ručnika, jastuka, boca ili starih čestitki možete izraditi lijepe blagdanske ukrase koji će lijepo izgledati u domu a neće vas koštati gotovo ništa

Božićne čestitke koje niste uspjeli poslati ili one koje su vam ostale još od prošle godine povežite trakom i objesite kao ukras u prostoriji. No možete prednju stranu čestitke sa slikom odrezati pa zalijepiti na kartonsku ploču i objesiti kao ukrasnu dekoraciju na zid ili staviti na stol u blagovaonici. Jednostavni blagdanski ukras možete napraviti i od ručnika. Uzmite crveni, bijeli ili zeleni ručnik, presavijte ga kako biste dobili pravokutnik ili kocku i zavežite ukrasnom trakom u mašnu u kontrastnoj boji (zeleni ručnik crvenom trakom i obrnuto). Dobit ćete ukrasni božićni paketić koji će krasiti kupaonicu. Isto možete napraviti i s crvenim jastukom i tako urediti dnevni boravak. Napunite usku staklenu vazu, bocu ili čašu brusnicama i drugim crvenim bobičastim voćem. U njih stavite i zimzelene grančice s crvenim ili zlatnim mašnicama koje će “glumiti” blagdansko cvijeće.

- Posprejajte papir ili karton crvenom i zelenom bojom. Na podlogu zalijepite srebrne zvijezde i pahuljice od vate ili papira i kraj bora objesite “sliku”.

- Uzmite traku za zamatanje darova u blagdanskim bojama (zlatna, crvena, zelena, srebrna) i njome ukrasite postolje svjetiljke u dnevnoj sobi.

Komentiraj, znaš da želiš!