Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izumio štikle u kojima se noga žene nikada neće moći umoriti

None Foto: R-flex

Cipele R-Flex vrijede više od 3000 kuna, a za udobnost hoda zadužene su visoke potpetice s fleksibilnim gumenim i kožnatim potplatima te čelični umetci u petama

Francuski dizajner Raphael Young patentirao je cipele s petom u kojima je ženama zajamčena udobnost tijekom cijelog dana. Cipele nazvane "R-Flex" imaju čelične umetke u petama, lateks gel u kožnatim potplatima te gumu ubrizganu u materijal ispod stopala. Vrijede više od 3000 kuna, a za udobnost hoda zadužene su visoke potpetice s fleksibilnim gumenim i kožnatim potplatima. U cipelama se nalazi i nesavijajuči čelični dio koji se nalazi u blizini prstiju, a dizajniran je kako bi cipela bila stabilna te da se spriječi izvrtanje gležnja.

Young je rekao da je nadahnuće za kreiranje udobnih cipela dobio prije 12 godina, za vrijeme posjeta tvornici koja je proizvodila obuću dizajniranu da bude fleksibilnija i omogućuje prirodan hod.

- Nakon ispitivanja u tvornici, našao sam tehničko rješenje kako da cipele budu fleksibilne i udobne gotovo kao balerinke - kaže Young

Na službenoj stranici cipele R-Flex su opisane kao "dramatično poboljšanje udobnosti i fleksibilnosti cipela, koje imaju vanjski izgled sličan bilo kojim drugim standardnim cipelama".

Komentiraj, znaš da želiš!