Obavijesti

Lifestyle

Komentari 118

'Ja sam muško, rodio sam sina, donor žensko, partner binaran'

Njegov partner Jay je nebinarni tip, odnosno ne identificira se niti kao muškarac ni kao žena. Davatelj sperme je transrodna osoba (žena) kao i ginekolog koji je vodio trudnoću

VIDEO

Trebalo nam je šest godina da stignemo tako daleko, no sada imamo dijete u naručju i to je bio krajnji cilj. Napokon se osjećamo kompletno, rekao je Reuben Sharpe (39) iz Velike Britanije, otac malenog Jamiea i fotograf za vjenčanja po struci.

On i njegov partner Jay (28) prije tri mjeseca dobili su sina kojeg je nosio i rodio Reuben, transrodna osoba koja je odlučila više ne biti žena, već muškarac prije 12 godina. Kaže kako je nakon toga i dalje imao majčinske instinkte pa je prestao uzimati testosterone u nadi da će jednog dana roditi dijete.

POGLEDAJTE VIDEO o transrodnoj osobi iz Srbije:

Pokretanje videa...

01:44

Njegov partner Jay je nebinarni tip, odnosno ne identificira se niti kao muškarac ni kao žena. Davatelj sperme je transrodna osoba kao i ginekolog koji je vodio trudnoću.

- Nisam očajnički želio ostati trudan ili iskusiti porođaj, već sam želio imati dijete, a postojala je mogućnost za to - nastavio je Reuben i dodao kako su oni najmodernija britanska obitelj.

Evo zašto nije dobro u trudnoći spavati na leđima ili na trbuhu
Evo zašto nije dobro u trudnoći spavati na leđima ili na trbuhu

- Obje naše obitelji vole djecu i bilo mi je jako drago što su bili i oni uzbuđeni zbog naše bebe - dodao je pa se prisjetio transformacije iz žene u muškarca.

Počeo je, kaže, živjeti kao muškarac 2007. godine. Počeo je uzimati muške hormone, glas mu se produbio, počela mu je rasti brada, a crte lica i muskulatura postajali su sve više muški.

#Transgender man gives birth after getting pregnant with female sperm donor. Reuben Sharpe, 39, transitioned to male 12...

Objavljuje AlturiPonedjeljak, 30. prosinca 2019.

Kada je poželio dijete, razgovarao je transrodnim ginekologom koji mu je rekao da je to itekako moguće pošto i dalje ima maternicu i jajnike, ali morao je privremeno prestati uzimati testosteron. Uslijedilo je iščekivanje, testovi razine hormona i plodnosti, i naravno, menstruacije.

Dolazak mjesečnice se, kaže, toliko otegnuo da ga je već počela hvatati panika da neće moći zatrudnjeti. Čak mu je prijateljica ponudila da će nositi njihovo dijete, bude li trebalo. No, jedno jutro se probudio i vidio krv na gaćicama - tada je znao da prepreka više nema.

Follow and subscribe! https://www.youtube.com/channel/UCkwzSvdxPnheITV553y-2zA https://podcasts.apple.com/us/podcast/the-right-latino/id1490794504

Objavljuje The Right LatinoPonedjeljak, 30. prosinca 2019.

- Bilo je to takvo olakšanje. Čudno je to, no taj trenutak je bio početak nečega što sam jako želio - rekao je.

Partnera Jaya je upoznao u pubu. I on je fotograf za vjenčanja. Jako su se zbližili i zavoljeli te su odlučili živjeti zajedno i osnovati obitelj.

- Nakon nekoliko mjeseci uhvatila me neka nervoza. Tri godine sam se pripremao na dijete i shvatio sam da moram razgovarati s njim o tome. Da on nije želio dijete, vjerojatno bismo se razišli, no, srećom, Jay je bio otvoren za tu ideju - ispričao je Reuben, a Jay dodao kako od početka imaju slične vizije budućnosti i obitelji koja je uključivala i djecu.

Tvrdili su im da se to ne može: Žene se ne boje rađati iza 30-e
Tvrdili su im da se to ne može: Žene se ne boje rađati iza 30-e

Donora sperme su obojica pomno birali, a transrodnu ženu koja još proizvodi spermu pronašli su na Facebooku.

- Pitali smo je da li bi joj bilo ok donirati nam spermu, objasnili smo o čemu se radi i pristala je - prisjetio se Reuben koji je trudan ostao nakon medicinski potpomognute oplodnje. Napravio je to u privatnoj klinici, a sve je stajalo 6000 funti (oko 53.000 kuna), prošao je tri ciklusa prije nego je zatrudnio.

It’s 2020, can we please grow the fuck up!! I thought this shit was being left in 2019, weird cunts

Objavljuje David SunterSubota, 4. siječnja 2020.

Tijekom trudnoće nailazili su na svakakve reakcije ljudi, posebno u ginekološkoj čekaonici. Neki su se čudili kako muškarac može imati trudnički trbuh, neki su ih ismijavali, bili drski... drugi su šutjeli i zurili u njih.

- Bilo je frustrirajuće. Ljudi su postavljali direktna pitanja poput toga kako ću roditi, ispitivali su me o dijelovima mojeg tijela. Čudili su se što izgledam kao muškarac, imam bradu i trudnički trbuh - kazao je Reuben.

No, bilo je i pozitivnih iskustava. Njihov prvi susjed, simpatični starac, ugledao ga je jednog dana sa trbuhom 'do zuba' i pitao u šali koliko je torti pojeo. Kada mu je ovaj rekao da nosi dijete, djedica se toliko razveselio da je izvadio vatromet kako bi proslavili.

- Priznajem, volio sam svoju trudnoću. Bilo je inspirativno i zaista sam uživao - rekao je.

Malenog Jamiea je rodio je carskim rezom, a par se nada da će odrastati u ugodnom okruženju jer su u gradu Brightonu gdje žive okruženi ljudima koji ih razumiju, istomišljenicima.

Par se planira vjenčati ove godine, a u odgoju djeteta nemaju klasičnih podjela na uloge mame i tate. Kažu da se ne žele 'trpati u nikakve kutije'. Sina će odgajati da bude otvorenog uma i prihvaća ljude kakvi jesu bez obzira na spol, prenosi Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku