Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46

Janjetina je u Zadru skuplja 30 kuna nego u Slavonskom Brodu

Janjetina je u Zadru skuplja 30 kuna nego u Slavonskom Brodu

Na splitskom Pazaru prodavali su rajčicu iz zagrebačkih plastenika, a u Varaždinu iz okolice Trogira. Kod janjetine je velika razlika u cijeni, a u Splitu i Zadru svinjetine ni nema u ponudi

VIDEO

Na slavonskobrodskoj tržnici janjetinu, but i rebra prodavali su i “ispod pulta” po 50 kuna, a u mesnicama je bila od 55. To je najniža cijena janjetine u šest gradova čije smo tržnice obišli u srijedu. 

Najskuplja je bila u Zadru. Obično se prodaje četvrtina janjeta koja ima oko tri kilograma i tu će količinu kupci u Zadru platiti čak 90 kuna više nego u Slavonskom Brodu.

- Odojka nemamo, a kad bismo ga imali, bio bi 50 kuna po kilogramu, što je ljudima preskupo - rekao je zadarski mesar. 
Na varaždinskoj tržnici su rekli da je janjetina iz Makedonije, a u Šibeniku su imali bugarsku janjetinu i njemačke odojke. Mladih patki u srijedu je bilo samo na tržnicama u Varaždinu po 45 kuna i u Zagrebu po 40 kuna. Toliko će stajati i u Zadru, a dobit će ih, kažu, danas. 

Na tržnicama priobalnih gradova nije bilo hrena. U Slavonskom Brodu je komad stajao četiri ili pet, a kilogram između 16 i 20 kuna. U Varaždinu je vezica hrena s dva veća ili više manjih komada stajala pet kuna, a za kilogram su tražili 30 kuna, kao i na tržnici Dolac u Zagrebu. Na tržnici u Slavonskom Brodu (pre)prodavači su tajili otkud je mladi krumpir, a za rajčicu su rekli da “misle da je iz uvoza”.

Na zadarskoj tržnici uvozna rajčica bila je po 15 kuna, a 20 su tražili za domaću. Rekli su da je iz plastenika iz Županje. Rajčica je na splitskom Pazaru bilo malo, a prodavači su rekli da je iz zagrebačkih plastenika. Za rajčicu su prodavači na varaždinskom placu rekli da je iz okolice Trogira, a mladi krumpir iz Svetog Filipa i Jakova. Od tamo je i rajčica na šibenskoj tržnici. Krumpir je stigao iz Sinja, a na splitsku tržnicu iz Dugopolja, Primorskog Dolca... 

U Zagrebu smo, osim tržnice Dolac, u utorak i srijedu obišli i trgovačke centre. Vezica mladog luka u Konzumu je bila 2,99 kuna, u Lidlu 4,99, u Plodinama je kilogram bio 10,99, a u Kauflandu 19,99. Vezica rotkvica u Plodinama, Konzumu i Kauflandu bila je 2,99, odnosno tri kune, a u Lidlu 5,99. Vezice nisu svugdje bile jednake - u Lidlu i Kauflandu imale su 200, u Plodinama 150 grama. 

Kilogram mladog krumpira u Lidlu je bio 3,40, u Intersparu 4,49, Plodinama 5,99 kuna, Konzumu 6,99, a u Kauflandu je bio 9,99 kuna. Kilogram hrena je u svim prodavaonicama stajao 24,99 kuna. Glavica salate bila je 2,99 kuna u Intersparu i Kauflandu, 4,99 kuna u Lidlu i Konzumu, a 5,99 u Plodinama.

Duško Jaramaz/Pixsell

Rajčice su u Kauflandu iz Španjolske i kilogram je bio 8,99 kuna, a u Plodinama 12,99. Po 14,99 kuna su u Lidlu, a toliko stoje i turske u Intersparu. U Konzumu su rajčice bile 15,99 kuna.

Kilogram gotove francuske salate u Lidlu i Kauflandu je stajao 27,99 kuna, a dvije kune bila je skuplja u ostalim prodavaonicama koje smo obišli u utorak i srijedu.

Kilogram odojka u Lidlu je bio 29,99 kuna, u Kauflandu i Konzumu 32,99, a u Plodinama i Intersparu 39,99 kuna. Janjetina je u Kauflandu bila 52,42 kune, a u Konzumu, Lidlu i Plodinama 52,99. U Intersparu je stajala 54,99 kuna.

Kilogram mlade patke bio je 21,99 kuna u Kauflandu, a jučer je patka u Lidlu stajala 18,99. U Konzumu je stajala 22,99, a u Plodinama je bila kunu skuplja. Cijene bi danas mogle biti drukčije zbog akcija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno