Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Japanci pripremaju hrvatska jela: Sarmu, pašticadu, štrukle

Vlasnica restorana je Japanka, na ulazu vijori hrvatska zastava, a u njemu svira dalmatinska glazba. Ukrašen je motivima naše zemlje, a osoblje govori Hrvatski

Restoran 'Dobro' u ponudi ima sarmu, štrukle, pašticadu, buzaru, hrvatska vina i pivo, ali ne nalazi se u Hrvatskoj već u Japanu, u dijelu Tokija poznatom po uredima, trgovinama, finim restoranima...

OTVORILA DUŠU 'Sjedila je sama u restoranu pa nam otkrila svoju tužnu priču'

Vlasnica je Japanka, a ova tradicionalna jela naših krajeva pripremaju Japanci. Na ulazu u restoran vijori hrvatska zastava, a u njemu svira dalmatinska glazba. Ukrašen je motivima naše zemlje, a osoblje govori Hrvatski.

Foto: Goran Popović/nizagorjemalo

Restoran je otkrio Goran Popović iz Zaboka koji je tamo bio na proputovanju.

- Moja žena Kanađanka Kathleen nikad nije jela štrukle. Probala ih je upravo u Tokijskoj Ginzi, u našem restoranu. Bila je oduševljena. Ja sam se odlučio za sarmu. Hrana je bomba, kao doma - ispričao je, a prenosi portal nizagorjemalo.hr.

Foto: Goran Popović/nizagorjemalo

U Hrvatskoj, dodao je, ne živi već dugo i silno se razveseli kada naiđe na nešto što ga podsjeti na domovinu. Spomenuo je i cijene. Sto kuna stoji mesna štruca za predjelo, sarma za glavno jelo i kolač. Ukoliko se uz to naruče štrukle, cijena je 147 kuna. U ponudi imaju klasične štrukle te one zapečene u sosu. Od pive imaju jedino Favorit, a stoji čak 35 kuna.

Foto: Goran Popović/nizagorjemalo

- Restoran je sjajan, baš kao dalmatinske konobe. Nude se i dalmatinski specijaliteti, pivo i vina. Imaju i vinski podrum s hrvatskim vinima. Šteta da u ponudi nema i koje vino zagorskih vinara – kaže.

Foto: Goran Popović/nizagorjemalo

Dok je bio tamo sa suprugom, do njihovog stola je došetao menadžer restorana Hayato Nakajima koji priča hrvatski. Spomenuo je kako je i hrvatski konzul nedavno bio kod njih na ručku te da je on sam u Hrvatskoj bio sedam puta, posjetio je neke vinarije u Splitu i na Hvaru te pivnicu Zmajske pivovare u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIŠE DETALJA IZ RESTORANA U GALERIJI FOTOGRAFIJA:

None Foto: Goran Popović/nizagorjemalo 11

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Komentari (23)
  • Hrvatska do Tokia!

    4. 5. 2019,   17:19
  • Hrvatski velikim slovom?

    4. 5. 2019,   17:20
  • Favorit u Japanu.... hahahahaha... to je naš istrijan sa kosim okama :D

    4. 5. 2019,   19:17