Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Japanska masaža lica koja će izravnati bore i pomladiti vas

Japanska masaža lica koja će izravnati bore i pomladiti vas

Ova masaža, između ostalog, uklanja umor s lica i podočnjake, a samo lice čini sjajnijim. Koža postaje elastičnija što doprinosi uklanjanju dubokih bora dok je ten zbog poticanja cirkulacije puno ljepši

VIDEO

Koža lica s godinama postaje opuštenija zbog slabljenja mišića, smanjene proizvodnje kolagena i elastina, ali i radi pomicanja kostiju lica. Posljedica toga su opuštanje brade i obraza.

Japanac Chiyo Hayashi razvio je posebnu tehniku masiranja lica koja pomaže u vraćanju kostiju lubanje u početnu poziciju i poboljšava mikrocirkulaciju u tkivu lica. Radi se o Korugi masaži.

Ova masaža, između ostalog, uklanja umor s lica i podočnjake, a samo lice čini sjajnijim. Koža postaje elastičnija što doprinosi uklanjanju dubokih bora dok je ten zbog poticanja cirkulacije puno ljepši.

Top 12 namirnica koje dodatno potiču proizvodnju kolagena
Top 12 namirnica koje dodatno potiču proizvodnju kolagena

Sve što vam je potrebno za ovu masažu su ulje za masažu i ogledalo. Izvodite je jednom tjedno, a pokreti i pritisci neka budu jaki, ali bez stvaranja boli. Izbjegavajte ovu vrstu masaže ukoliko imate rane na licu, kronične kožne bolesti, poremećaje limfnog sustava ili ukoliko imate bolesti uha, grla i nosa.

1. Stavite laktove na stol, stisnite dlanove u šake pa ih prislonite na jagodice tako da su prsti okrenuti prema licu. Opustite mišiće i ostanite u tom položaju pet sekundi.

2. Malo nagnite glavu unazad pa šakama pritisnite čelo, na dijelu gdje se spaja s kosom, a naglasak pritiska neka bude na srednjem prstu. Polagano pomičite šake prema sljepoočnicama i ušima duž linije kose. Nakon toga lagano pomičite prste niz vrat sve do ključnih kostiju.

3. Isprepletite prste, a palčevi neka vam ostanu ravno jer će biti potrebni za masažu. Stavite vrh desnog palca ispod lijevog oka, blizu nosa pa se lagano pritišćući krečite prema ušima. Kliznite niz vrat do ključne kosti pa ponovite zadnji dio vježbe dva puta. Potom istu stvar napravite i na drugoj strani lica, ovaj put s vrhom lijevog palca.

4. Napravite šake pa srednje zglobove prstiju stavite malo iznad obrva i vucite gore prema liniji kose. Vratite se do obrva ne dirajući kožu pa ponavljate vježbu dok ne obuhvatite cijelo čelo.

5. Podignite obrve i napravite šaku pa klizite srednjim zglobovima kažiprsta i srednjeg prsta uz liniju obrva od sredine prema ušima tako da se obrve nađe u sredini, između ta dva prsta.

6. Napravite šaku tako da kažiprst i srednji prst zglobovima strše jer su potrebni za masažu. Pritisnite njima kožu brade u dijelu ispod uglova usana pa povucite prste snažno prema sljepoočnicama. Ponovite 7 do osam puta.

7. Stavite vrhove prstiju obje ruke na sredinu čela pa ih vucite lijevo i desno po čelu - prema sljepoočnicama. Potom polagano kliznite prstima od obraza preko vrata do ključnih kostiju, prenosi Bright Side.

Pogledajte kako Korugi masaža izgleda kada je izvode profesionalci:

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše' 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith