Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Japanski majstor tetovaže ima 73 godine i još uvijek tetovira

Yoshihito Nakano jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika za tetoviranje cijelog tijela. Klijenti su mu uglavnom zapadnjaci, a prije je tetovaže radio tebori tehnikom

Horiyoshi III (73), jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika za tetoviranje cijelog tijela. Njegovo ime je Yoshihito Nakano, ali je dobio nadimak Horiyoshi, koji je izveden iz riječi hori, što znači izrezbariti ili ugravirati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kontroverzna povijest japanskog tetoviranja (irezumi) može se pratiti do čak 10.000 godina prije Krista. Japanska vlada je zabranila tetovaže 1872. godine, za vrijeme dok je takva praksa porasla kao oblik umjetnosti, ali tetovirane oznake su se i dalje koristile kao oblik kazne.

Objavljuje Horiyoshi IIISubota, 24. svibnja 2014.

Zabrana nije bila ukinuta do 1948. godine, ali je tetoviranje i dalje bilo na glasu kao kriminal. Dugi niz godina tradicionalne japanske tetovaže bile su povezane s yakuzamom, japanskom mafijom, a neke tvrtke i javna kupališta u Japanu i dalje zabranjuju ulaz istetoviranima. 

UK Girls Night Out Cancer Diagnosis IDE NA KEMOTERAPIJE Popila je malo vina, osjetila bol u ruci i tako otkrila da ima rak

Yoshihitovi najodaniji klijenti pokriveni su tetovažama duž cijelog tijela. No, one se moraju naglo zaustavljati na ručnom zglobu ili gležnju, gdje se koža ipak mora pokazati kada se nosi tradicionalni kimono.

Objavljuje Horiyoshi IIIUtorak, 3. svibnja 2016.

Japanci imaju posebne nazive za neke vrste tetovaža, pa se primjerice, nagasode szove tetovaža 'rukav', odnosno cijela ruka istetovirana, dok je donburi soshinbori je tetovaža koja prekriva cijelo tijelo, bez linije u sredini prsnog koša, a hanzubon su istetovirana bedra koja nalikuju na kratke hlače.

Last November,@ozzyosbourne san and his son Jack san came for shooting some takes for their new documentary...

Objavljuje Horiyoshi IIIPonedjeljak, 1. kolovoza 2016.

Do prije 30 godina, Yoshihito je svoje tetovaže u potpunosti radio s rukom koristeći tebori tehniku, gdje s drvenim ili metalnim štapićem s iglom ubacuje tintu u kožu. Danas, zbog zdravstvenih i vremenskih ograničenja, dovršava svoje radove korištenjem električne igle. Njegovi klijenti sada su uglavnom zapadnjački, pogotovo zato jer ih privlači njegov popularni Instagram profil, piše Insider.

VEZU S NJIM TREBA IZBJEGAVATI: Ovo je najsebičniji horoskopski znak

Komentari (15)
  • Tetovaže su mi bile super dok se svaka baba nije počela tetovirati. Kad vidim gospođu od stopedeset kila s trajnom i tetovažom zmaja na bedri ili salastog mekanog muškarca s fudbalerkom i nekakvom tetovažom, nije mi baš neki prizor. Sreća da se nikad nisam odlučila na tetovažu, jer ispada da sam jedna od rijetkih.

    24. 7. 2019,   19:13
  • Ja bi si istetovirao muda labudova

    24. 7. 2019,   18:41
  • dobro ako je mala tetovaža ali preko cijelog tijela to mi je bezveze

    24. 7. 2019,   18:16