Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jela je isključivo ove tri stvari - i smršavila čak 60 kilograma!

Kelly Hogan (37) nekoć je težila 118 kilograma u najdebljoj fazi, a tvrdi kako je smršavila 60 kilograma bez puno muke te je na dan znala jesti i po kilogram mesa

Majka troje djece koja je drastično transformirala svoje tijelo tako da je smršavila čak 60 kilograma tvrdi kako su za to zaslužne samo ti namirnice - jaja, meso i sir. Kelly Hogan stara 37 godina u svojoj je najdebljoj fazi težila 118 kilograma te je u tom trenutku odlučila da se nešto mora promijeniti, a rješenje je vidjela u prehrani bez ugljikohidrata.

Ona ne samo da je ograničila svoju prehranu, već ju je svela isključivo na tri namirnice, što je rezultiralo drastičnim gubitkom kilograma te danas teži stabilnih 61 kilogram. "Na zidu imam isprintane sve nutrijente koje meso sadrži u sebi, a svakog dana jedem meso, jaja i sir bez ičeg drugog, nikad ne radim iznimke".

Njena djeca stara pet i tri godine te beba od osam mjeseci također jedu prehranu s manje ugljikohidrata, iako konzumiraju voće i povrće, dok je suprug James obožavatelj ugljikohidrata i ne želi ih se odreći.

Žena koja je smršavila 60 kilograma Kelly Hogan | Autor: MYZEROCARBLIFE.JAMESDHOGAN.COM Foto: MYZEROCARBLIFE.JAMESDHOGAN.COM

Nakon odricanja od ugljikohidrata Kelly otkriva kako joj ne nedostaju, no priznaje da ponekad ipak žudi za maslacem od kikirikija.  Ona uspoređuje svoj odnos s ugljikohidratima s onim ovisnika prema drogi. Sada smatra kako je prekinula začarani krug ovisnosti zauvijek te joj ne nedostaju čak ni slatkiši.

U PAR DANA 6 KILA 'Udebljala sam se tijekom ovih blagdana i, iskreno, briga me'

"Nemam želju za tom hranom. Kad sam bila na dijeti sa smanjenim udjelom ugljikohidrata, povremeno bi si dopustila slatkiše i to bi samo pogoršalo stvar", kaže Kelly. 

Njeno gomilanje kilograma započelo je već u srednjoj školi, a po vlastitom priznanju probala je svaku dijetu koja postoji, no niti jedna dugoročno nije urodila plodom. 

Svaki dan kila mesa

Žena koja je smršavila 60 kilograma Kelly Hogan | Autor: MYZEROCARBLIFE.JAMESDHOGAN.COM Foto: MYZEROCARBLIFE.JAMESDHOGAN.COM

Njen joj je obiteljski liječnik predložio prehranu bez ugljikohidrata, doslovno joj jamčeći kako će uspješno smršaviti. Ipak, s njenim se metodama ne slažu baš i nutricionisti, koji navode da u toj prehrani višak bjelančevina i masnoća dovodi do toga da metabolizam proizvodi suviše ketona, spojeva koji oštećuju bubrege, živce, jetra i druge organe.

Što dijeta dulje traje, to su oštećenja sve veća. Zbog pretjeranog unosa zasićenih masnoća može zakrčiti krvne žile te izazvati srčani i moždani udar.

Fotolia MEDITERANSKA NA VRHU Top 10 dijeta u 2020.: Saznajte koja najbolje odgovara vama...

Iako na početku nije jela samo meso, sir i jaja, već i ribe te razno povrće, otkrila je kako je posljednjih 20-ak kilograma izgubila tek na vlastitom režimu odricanja.

Žena koja je smršavila 60 kilograma Kelly Hogan | Autor: MYZEROCARBLIFE.JAMESDHOGAN.COM Foto: MYZEROCARBLIFE.JAMESDHOGAN.COM

Općenito, ona svakog dana pojede oko 90 dekagrama mesa na dan, najčešće piletinu ili odrezak. Radi si i omlete sa slaninom, a uživa u svježem i tvrdom siru.

"Više ne brojim kalorije već jedem kad sam gladna. Ne vježbam i nemam problema s kilažom", rekla je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (14)
  • Kako su mi smiješne ove dijete sa potpunim odricanjem nečega. Mi moramo jesti sve. Nema iznimaka. I masti, bjelančevine, ugljikohidrate, vitamine, kiseline, začine ................ sve u određenim količinama. Jedini ispravan način smanjenja kilograma, a da se pri tome ostane zdrav, je "smanjiti žlicu". Jedeš sve, ali se ne pretrpavaš. To je moje dijeta, jako spora, ali učinkovita. I vježbanje, odnosno trošenje kila. naša generacija je previše sjedalačka, malo trošimo, a previše konzumiramo hrane, pa smo u prosjeku debeli.

    14. 1. 2020,   15:29
  • Pa nije to ona, gdje joj je višak kože... ah

    14. 1. 2020,   15:43
  • Ne piše u kojem razdoblju je izgubila tolike kile. Ja sam u tri i po mjeseca smrsala 10 kila i imam nuspojave od toga. Mjesecnica se totalno poremetila, kosa mi se stanjila, trnu mi prsti na nogama. Lakše hodam i ljepše izgledam ali nije to baš tako jednostavno kao sto pojazujete. To je šok za organizam smrsati toliko. Debljaš se kontinuirano polako godinama a smršaš za par mjeseci.

    14. 1. 2020,   16:05