Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Jesenski tartovi s brokulom, sirom, porilukom i piletinom

Jesenski tartovi s brokulom, sirom, porilukom i piletinom
5

Njihova prednost je brzina pripreme i bogatstvo okusa koja proizlazi iz kombinacije povrća i mesa. Donosimo recepte za tart s brokulom, špinatom, inćunima...

VIDEO

Tart od brokule, sira i slanine

Sastojci: pakiranje lisnatog tijesta, 4 kriške slanine, 2 šalice brokule natrgane na cvjetove, šalica naribanog sira, 3/4 šalice mlijeka, 1/2 šalice punomasnog vrhnja, 3 jaja, 1/2 žličice soli, 1/8 žličice papra, prstohvat naribanoga muškatnog oraščića

Priprema:

Korak 1: Ugrijte pećnicu na 170°C. Prepržite slaninu u tavi desetak minuta dok ne postane hrskava. Zatim je nasjeckajte na manje komadiće i ostavite sa strane.

Korak 2: U tavu stavite brokulu pa začinite solju i paprom. Pržite je od pet do deset minuta dok ne omekša. Razvaljajte tijesto i utisnite ga u kalup.

Korak 3: Nadjenite brokulom i slaninom pa pospite naribanim sirom. Pomiješajte mlijeko, vrhnje i jaja te začinite s malo soli, papra i muškatnog oraščića. Prelijte preko nadjeva i pecite 25-30 minuta.

Minitartovi sa špinatom, mladim lukom i sirom

Sastojci: pakiranje smrznutoga lisnatog tijesta, 300 g nasjeckanog špinata, 200 g kozjeg sira, 2 šalice naribane gaude, 4 jaja, 3-4 mlada luka

Priprema:

Korak 1: Razvaljate tijesto i narežite na manje krugove. Stavite tijesto u male kalupe za muffine. Izbockajte tijesto. 

Korak 2: Nasjeckajte špinat pa pomiješajte s kozjim sirom, naribanim sirom, jajima i nasjeckanim mladim lukom.

Korak 3: Time nadjenite tijesto i pecite na 160°C oko 25 minuta. Kad se malo ohladi, izvadite iz posudica i poslužite s omiljenom salatom ili umacima na bazi rajčice te kiselog vrhnja. 

Tart od piletine

Sastojci: Tijesto: 200 g brašna, 100 g maslaca, jaje, 1/4 žličice praška za pecivo, 1/8 žličice soli;
nadjev: 250 g pilećih prsa, 2 luka, 2 češnja češnjaka, 3 jaja, šalica mlijeka, 250 g naribanog sira, papar, sol, 2 žlice ulja

Priprema:

Korak 1: U velikoj posudi pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i maslac pa rukama zamijesite dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte jaje i miksajte dok ne dobijete tijesto. 

Korak 2: Razvaljajte tijesto i utisnite ga u okrugli kalup. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku.

Korak 3: Skuhajte piletinu s malo soli i papra. Kad se ohladi, narežite je ili natrgajte na manje komade. Ugrijte ulje u tavi i prepržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite je sa strane pa u tavi prepržite luk i češnjak. Vratite piletinu u tavu pa dodajte još soli i papra. Neka se smjesa prži nekoliko minuta pa je ohladite. 

Korak 4: Istucite jaja i mlijeko te dodajte sir. Nadjenite tijesto i prelijte smjesom s jajima. Pospite s još papra ako želite i pecite na 200°C oko 25 minuta.

Tart sa srdelama i povrćem

Sastojci: 300 g smrznutoga lisnatog tijesta, 4 luka, poriluk, ulje za prženje, 250 g srdela, 2 jaja, 200 ml vrhnja, sol, papar, 4 cherry rajčice

Priprema:

Korak 1: Razvaljajte tijesto i stavite u kalup za pečenje.

Korak 2: Zagrijte ulje u tavi pa prepržite luk i poriluk dok ne postanu staklasti.

Korak 3: Istucite jaja i dodajte vrhnje pa začinite solju i paprom.

Korak 4: Tijesto nadjenite lukom i porilukom pa zalijte mješavinom jaja i vrhnja. Pecite na 170°C oko pet minuta. Nakon toga dodajte srdele i nasjeckane rajčice. Pecite 20 minuta i poslužite.

Povrtni tart sa šunkom

Sastojci: tikvica, 2-3 mrkve, šalica graška, češanj češnjaka, 3 krumpira, 3 jaja, 2 vrhnja, 150 g kremastog sira, 50 g šunke, 50 g pancete, sol; tijesto: 300 g brašna, 150 g maslaca, nekoliko žlica vode, 1/2 žličice soli

Korak 1: Tikvicu naribajte ili sitno narežite i posolite. Ostavite da odstoji 15 minuta. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi pa naribajte kad se ohladi. Mrkvu i grašak blanširajte, a šunku i pancetu narežite na manje komadiće.

Korak 2: Za tijesto umiješajte brašno, maslac, sol i vodu. Mijesite dok ne dobijete elastičnu smjesu. Stavite u hladnjak na oko 20 minuta.

Korak 3: Pomiješajte jaja, vrhnje, 70 g krem-sira, češnjak te malo soli i dodajte u pripremljeno povrće. Razvaljajte tijesto i stavite ga u nauljen lim za pečenje. Premažite ostatkom krem-sira i pospite komadićima šunke pa preko zalijte smjesom s povrćem. Nakon toga pospite pancetom pa s još smjese s povrćem i pecite na 200°C oko 20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Tart od poriluka, slanine i sira

Sastojci: pakiranje lisnatog tijesta, 2 poriluka, 1,5 žličica soli, 180 g nasjeckane slanine, 4 žlice naribanog parmezana, 4 žlice maslaca, 2 šalice mlijeka, 2 jaja, 2 žumanjka, papra, prstohvat muškatnog oraščića, 120 g naribane gaude

Korak 1: Narežite poriluk. Operite ga pod mlazom hladne vode. Stavite ga u lonac i prelijte vodom te začinite žličicom soli. Kuhajte šest minuta dok ne postane mekan.

Korak 2: Ocijedite vodu i dodajte dvije žlice maslaca pa pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Nasjeckajte slaninu i prepržite je dok ne postane hrskava. Premjestite je na kuhinjski papir kako bi se ocijedila od viška masnoće.

Korak 3: Ugrijte pećnicu na 170°C. Namastite lim za pečenje s dvije žlice masti. Razvaljajte lisnato tijesto pa ga utisnite u lim za pečenje. Pospite naribanim parmezanom.

Korak 4: Pomiješajte mlijeko, jaja i žumanjke pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Nadjenite tijesto gaudom i pospite slaninom. Preko poredajte komade poriluka i prelijte smjesom od mlijeka. Pecite 45-50 minuta.

Više recepata s jesenskim namirnicama potražite u specijalu Slasni jesenski recepti. 

Prhka pita od jabuka

Čokoladni tart s kruškama, crumble i fondue

Mirisne juhe, variva i gulaši

Recepti su preuzeti iz gastromagazina Skuhatćute. Potražite ga svake subote na kioscima uz 24sata za samo 1,99 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'