Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Kad se probudi, Jennifer popije čašu tople vode s limunom...

Kad se probudi, Jennifer popije čašu tople vode s limunom...

Jennifer Aniston zakoračila je u šesto desetljeće. Mladolik izgled i liniju duguje vježbanju te prehrani koja podrazumijeva unos 30 posto proteina, 30 masnoća i 40 posto ugljikohidrata

VIDEO

Na početku karijere, jednom prilikom, nisam dobila ulogu i agent mi je rekao da se to dogodilo jer sam previše bucmasta. Nakon toga sam promijenila prehranu, ispričala je svojedobno glumica Jennifer Aniston, kojoj i u 51. godini na liniji zavide i upola mlađe kolegice.

Priznala je kako se u svojoj bucmastoj fazi grozno hranila i nije nimalo brinula za svoje tijelo. Danas vodi računa o prehrani, ali, kako kaže, nije prestroga te se ponekad zna počastiti omiljenim poslasticama.

21st Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals

Njezina prehrana temelji se na zona dijeti, koju je razvio biokemičar, doktor Barry Sears. Ta je dijeta poznata i kao 'dijeta 40 - 30 - 30', jer podrazumijeva dnevni omjer sastojaka od 40 posto ugljikohidrata, 30 posto proteina i 30 posto masnoća. Primjerice, namirnice sa zdravim ugljikohidratima koje jede su voće, povrće i žitarice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Namirnice bogate proteinima su piletina, puretina, teletina, riba, jaja i tofu, a namirnice bogate masnoćama su maslinovo ulje, riblje ulje, orasi i avokado. Jede se sve umjereno, uz obilje voća i povrća, a u svakom obroku trebaju biti i proteini. Aniston smatra kako se izgladnjivanjem ništa ne postiže i da je ravnoteža ključan element za zdrav život.

Keto kraljica Halle posti po 16 sati svaki dan i jede malo voća
Keto kraljica Halle posti po 16 sati svaki dan i jede malo voća

Na primjer, ako imate obilniju večeru, onda dan nakon toga pojedite laganiju večeru nego inače. Povrće je, prema Aniston, najvažniji dio obroka - ona svaki dan jede obrok pun zelenog povrća kojema daje prednost. Povrću dodaje proteine.

Smatra i da je raznolikost također ključan element. U salatu stavlja tek nekoliko kapi ulja. Umjesto kruha i tjestenina, koristi povrće. Na primjer, tjesteninu mijenja naribanom tikvicom koja joj je odlična podloga za bolonjez s purećim mljevenim mesom. U jela dodaje limun ili limetu jer oni daju okus, ali ne i kalorije.

Lijepa glumica je jako disciplinirana kad su u pitanju hrana, vježbanje i odlasci u krevet. Fit tijelo zahvaljuje discipliniranom načinu života, s kojim počinje od samoga jutra. 

- Ako radim, obično se budim u 4.30 ili 5 sati. Ako ne snimam ništa, probudit ću se između osam i devet sati. Ne volim biti budna do kasno, jer se počinjem osjećati neugodno - otkrila je Jennifer.

Nakon što se probudi, ispija čašu grijane obične vode s nekoliko kriški limuna kojim potiče rad metabolizma i sagorijevanje kalorija. Nakon toga odvoji deset ili dvadeset minuta za meditaciju. Riječ je o uhodanoj mantri transcendentalne meditacije s kojom se opušta za novi radni dan. Ispričala je kako izgleda njezin doručak.

Arianna Huffington Hosts Special Lunch At Home For Jennifer Aniston To Celebrate CAKE

- Popijem shake ili pojedem avokado i jaja, koja su jedan od mojih favorita. Također ih pospem kokosovim uljem. Ponekad, za doručak, jedem žitarice i proso s bananom ili napravim zobene pahuljice s bjelanjkom. Naučila sam kako uz male trikove osigurati dodatne proteine. Neposredno prije nego što završi kuhanje zobenih pahuljica, dodajem bjelanjke koji su bogati proteinima, a zobenoj kaši daju posebnu ukusnu teksturu - priča glumica.

Njezin ručak je vrlo jednostavan za pripremu, a može se napraviti u puno varijanti. Najčešće jede piletinu s povrćem, a ponekad je kombinira i u salati. Njezina večera se sastoji od jabuke i maslaca od badema ili jabuke i orašastih plodova. Važan dio jutarnje rutine je ritual vježbanja koji se mijenja ovisno o raspoloženju glumice. 

Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka
Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka

- Imam odličnu osobnu trenericu s kojom prvo vozim bicikl oko pola sata, a zatim izvodimo jogu još četrdesetak minuta. Nakon toga idem u teretanu gdje vježbam na različitim spravama kako bih pojačala snagu tijelu. Uvijek kombiniram različite sprave kako bih zbunila tijelo - priča Jennifer.

No priznaje kako joj vježbanje zna biti naporno.

- Trčanje na traci može biti jako teško pa najčešće pustim glazbu i tako trčim u ritmu energičnih pjesama - zaključuje.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...