Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kako iskoristiti filtere za kavu - protiv smrada, za brisanje...

Filteri za kavu ne moraju nužno služiti samo za spravljanje kave. Imate li ih viška, pretvorite ih u neutralizatore neugodnih mirisa, osvježivače rublja, krpice za brisanje ekrana...

Riješite se neugodnih mirisa

Umjesto da stavljate cijelu kutiju sode bikarbone u hladnjak kako bi apsorbirala neugodne mirise, napravite male vrećice od filtera za kavu koje sadrže dvije, tri žlice sode, zavežite gumicom i stavite u hladnjak. Osim toga, poslužit će za uklanjanje mirisa iz smrdljivih cipela, samo stavite po jedan paketić u svaku cipelu.

Foto: Dreamstime

Napravite papiriće za osvježivanje rublja

Namočite filter za kavu u alkoholni ocat, ocijedite, pa nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja i ubacite u sušilicu s rubljem. To će neutralizirati mirise i rublje će mirisati svježe. Osim toga, eterično ulje djeluje antibakterijski.

Foto: Dreamstime

Brišite njime ekrane, ne ostavljaju dlačice

Filteri za kavu ne ostavljaju dlačice pa su idealni za brisanje ekrana, primjerice, od iPada, prijenosnog računala, mobitela, televizora itd. Osim toga, dobri su i za brisanje ako vam se izlije malo tekućine, bolji od papirnatih ručnika. Odlični su i za brisanje stakla i ogledala.

Foto: Shutterstock

Odličan je za zamašćivanje tave ili protvana

Umjesto da maslacem direktno premazujete površinu za pečenje, izgužvajte filter za kavu, potegnite nekoliko puta po maslacu i prođite po dnu tave ili protvana. Na taj način ćete nanijeti masnoću, ali u puno manjoj količini.

OČI SU SREDIŠNJA TOČKA Super trikovi: Kako šminkom postići 10 godina mlađi izgled

NAJVEĆI ZAVODNICI ZODIJAKA: Škorpioni su opasni i neodoljivo seksi, ali to je ništa u usporedbi s ovim znakom!

Komentari (4)
  • Ja ne spavam na madracu nego sam na podnicu kreveta naslagao osam i pol tisuca filtera koje sam imao viska.

    19. 1. 2019,   12:25
  • za komarce.

    19. 1. 2019,   10:07
  • WTF je protvana?

    19. 1. 2019,   12:57