Obavijesti

Lifestyle

Komentari 39

Kako odabrati pravi puder za svoj tip kože? Stick ili tekući...

Kako odabrati pravi puder za svoj tip kože? Stick ili tekući...
1

Lijepi izgled zahtjeva i pravu podlogu. Znate li koje specifičnosti karakteriziraju puder u kamenu? Ili koji puder najviše odgovara masnom tipu kože? Provjerite kako izabrati pravi!

VIDEO

Krema u boji

Opis: Lagana i fina krema koja ima dvostruki učinak - njeguje i pokriva nepravilnosti na koži.

Zašto je dobra: Posebno je dobra za žene sa suhom kožom. Uzmite na prst malo kreme u boji i namažite ju kao i običnu kremu. 

- Ako već imate dobru kožu (sretni ste!) i samo želite izjednačiti ton lica, ovo je savršena vrsta pudera za vas. Uz pokrivanje će vam pružiti i dodatnu vlagu za lice, što je iznimno dobro u jesen kad se snižavaju temperature, a koža vam treba dodatnu hidrataciju - objašnjava vizažistica Kirin Bhatty.

Obratite pažnju: Ako tražite dugotrajni puder koji će izdržati cijeli dan, onda krema u boji nije za vas. 

BB krema

Opis: BB krema zapravo stoji za balzam za ljepotu i malo dulje pokriva lice kreme u boji. Obično ima SPF faktor i prepuna je antioksidansima i vitaminima koje obično pronalazimo u kremama za lice.

Zašto je dobra: Rješava dva problema odjednom - vlaži kožu i postojana je kao podloga za šminku. Formula za BB kremu u sebi sadrži i sastojke koji se koriste u anti-age kremama i u kremama protiv akni i crvenila.

- To je za djevojku koja ima zauzet ili stvarno aktivan stil života, ali se i dalje želi brinuti o svojoj koži. Osim toga, podobna je za sve vrste kože - kaže Lori Taylor Davis, glavna vizažistica u Smashbox-u, svjetski poznatoj kozmetičkoj kompaniji.

Više o BB kremi pročitajte ovdje.

Obratite pažnju: BB krema nema toliko nijansi u ponudi kao tekući puder, pa ponekad se može činiti da krema i boja kože nisu iste. Ispravite to miješanjem BB kreme s različitim pigmentima.

Mineralni make up

Opis: Tehnički, većina šminke se smatra mineralnom jer se baza sastoji od istih sastojaka kao i željezni oksidi. Ali prava mineralna šminka u sebi nema parfeme, alkohol, konzervans, ulja ili kemijske boje. Mineralna šminka je najčešće u obliku pudera i pruža laganu do polovičnu pokrivenost. 

Zašto je dobar: Mineralni puder je idealan za žene s masnijom kožom ili kožom sklonom aknama jer mineralna priroda pudera onemogućava pojavu bakterija.

Obratite pažnju: Prije nanošenja mineralne šminke potrebno je dobro hidratizirati kožu, pogotovo ako je iznimno suha jer svakodnevno korištenje ovog pudera pojačava ljuskanje kože.

Puder u kamenu

Opis: Suhi, stisnuti puder koji tipično ima svilenkast mat efekt, a pruža srednje prozračnu pokrivenost na licu.

Zašto je dobar: Dobar je za žene koje imaju mješovitu i normalnu kožu jer sam puder skuplja višak ulja s lica ne sušeći kožu. 

- Lagano pokriva nepravilnosti na koži. Najbolje ga je nanositi debelim kistom kako biste mogli stati, pogledati je li pokrivenost dovoljna i ako nije, nanijeti još pudera. Dobar je za brzo popravljanje šminke, a ako koristite nijansu tamniji možete ga koristiti i za konturiranje - kaže Gilbert Soliz, vizažist za Marc Jacobs Beauty.

Obratite pažnju: Ako se puno znojite ili imate masnu kožu, krajnji efekt bi mogao izgledati kao da imate glazuru na licu, ali mobilnost i lakoća korištenja pudera u kamenu je idealna za brzinske popravke tijekom dana.

Tekući puder

Opis: Kod tekućeg pudera postoji najviše izbora - od nijansi i gustoće do pudera bez ulja, otpornih na vodu ili dugotrajnih formula.

Zašto je dobar: Tekući puder se najčešće koristi baš zbog velikog izbora. Bezbroj nijansi i specifikacija omogućava svakoj ženi da pronađe točno ono što treba. 

- Najbolja stvar kod pudera je ta što ga možete nanositi prstima, četkicom ili spužvicom, ovisno o pokrivenosti koju želite na kraju imati. Postojan je i traje cijeli dan - objašnjava Soliz.

Obratite pažnju: Morate paziti pri odabiru pudera jer su nijanse jako slične i većina žena ne pogodi prvu nijansu iz prve. Ovaj tip puder treba duže vrijeme da se nanese - potrebno je par minuta da se osuši kako bi vidjeli ima li igdje crta ili neravnomjernog prianjanja uz lice. 

Puder u sticku

Opis: Puder u stiku je preslikana formula tekućeg, sve-pokrivajućeg, pudera u stisnutom obliku.

Zašto je dobar: Najbolje odgovara ženama s normalnom ili suhom kožom, gušći je i lako prianja koži, a uz minimalne korekcije se jako lijepo uklopi u ton kože.

Obratite pažnju: Soliz napominje da  puder u stiku sadrži puno više ulja od ostalih tipova pudera zbog procesa proizvodnje i potrebe da stick što duže ostane u prvobitnom stanju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara