Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Kako pomoći psima po vrućini i što s njima na odmoru ljeti?

Kako pomoći psima po vrućini i što s njima na odmoru ljeti?
1

Kako bi ljubimac bio miran na putovanju ponesite njegove omiljene igračke, pazite da pije dovoljno vode, a pri dolasku u apartman ili sobu obavezno vi uđite prvi

VIDEO

Doba godišnjih odmora vrijeme je prilagodbe za vlasnike pasa, bilo da odlaze na put ili ostaju kod kuće. Profesionalni trener pasa poznat i pod nazivom "šaptač psima" u popularnoj je CBS-ovoj emisiji "Subotnje jutro" odgovarao na pitanja  gledatelja o pravilnoj njezi njihovih  ljubimaca.

Treba li klima raditi ako je pas sam preko dana?

Cesar Millan smatra kako to hoćete li ostaviti upaljen klima uređaj kako psu ne bi bilo previše vruće preko dana, ovisi o tome gdje živite. Primjerice, ako se nalazite u području vrlo vruće klime, živite li u neboderu ili stanu s lošom toplinskom izolacijom, pametno je ostaviti klima uređaj da radi. Također, treba uzeti u obzir o kojoj se vrsti psa radi. Kratkodlaki pas bolje će se prilagoditi na visoke temperature, a zbog klima uređaja mogao bi se i prehladiti. Dugodlakim psima osjetljiviji su na vrućinu, a u svakom slučaju ljubimcu osigurajte dovoljne količine vode.

Kako da pas bude miran u autu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ponekad psi imaju traume od negativnih iskustava vezanih za auto, objašnjava Cesar Millan. Stoga je najbolje psa uvesti u auto te ga pustiti da onjuši i prijeđe cijeli auto, a na put se krene tek nakon što se on smiri. Treba biti svjestan kako psi najčešće "upijaju" raspoloženje vlasnika, pa ako je on nervozan i tjeskoban zbog puta, ni pas ne može ostati smiren. Za vrijeme dužih putovanja, stanite svakih sat vremena, kako bi pas obavio nuždu, popio vode i razgibao se.

Koji je najbolji savjet za putovanje s ljubimcem?

Cesar Millan ističe kako vlasnici pasa moraju obaviti svoju "zadaću" prije putovanja, a ne samo pojaviti se na mjestu odmora s psom. Najbolje je preko interneta i drugih vlasnika ljubimaca istražiti kakvi su uvjeti u mjestu gdje ćete boraviti. Primjerice, ako putujete na more raspitajte se na kojim je plažama ljubimcima dozvoljeno kupanje, kao i postoji li veterinarska ambulanta u slučaju da se pas razboli. Na put obavezno ponesite neku sitnicu za koju je vaš pas vezan, poput njegove dekice ili omiljene igračke, kako bi se on osjećao smirenije.

Kako psa najbolje prilagoditi na novu okolinu?

Nakon što stignete u hotel, apartman ili neko drugo mjesto boravka, prošećite psa uokolo kako bi se upoznao s mjestom. Nakon što dođete do sobe, obavezno vi uđite prvi i ne dopustite um da luta uokolo, jer će tada on kontrolirati situaciju. 

Je li psima ljeti potrebno davati više vode?

Uvijek pri ruci imajte svježe vode kako bi dali psu, a natočite ju ovisno o njegovim potrebama, tj. kojom ju brzinom popije. Pripazite na znakove dehidracije kod psa: crvene oči, pretjerano dahtanje, bezvoljnost i umor. No Millan ističe kako nije dobro psa siliti da pije vodu, jer svako opsesivno ponašanje rezultira nervozom koju vaš pas osjeća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje