Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kako prirediti što jeftiniji party za doček Nove u okrilju doma

None Foto: Fotolia

Karaoke i tematski party izvrsna su ideja za novogodišnju noć u okrilju doma, dekoraciju možete napraviti sami, a s prijateljima se dogovoriti tko će što donijeti

Ako vas je ove godine pritisnula besparica i ne možete si priuštiti doček Nove godine u nekom od skupih restorana, napravite zabavu kod kuće. Da bi vaš party prošao što jeftinije, podijelite troškove s prijateljima, pa se tako možete dogovoriti tko će donijeti francusku salatu, tko će se pobrinuti za zakusku, a tko je zadužen za piće.

Hrana i piće

Hrana neka bude što jednostavnija, izbjegavate standardne večere i umjesto toga poslužite hladna predjela. Napravite sendviče i kanape, a sitne zalogaje začinite blagim i ljutim umacima. Napravite nekoliko različitih vrsta salata, to će zasigurno zadovoljiti i najkritičnija nepca. Što se tiče pića, dogovorite s prijateljima hoće li to biti zabava s alkoholom ili bez. U svakom slučaju neka svatko od vas donese ponešto, kako bi zabava bila što jeftinija.

Dekoracija

Dekoracija može biti jako skupa, no bit će još originalnija ako je pripremite sami. Na nekoliko mjesta u dnevnoj sobi postavite pladnjeve sa srebrnim i bijelim ili zlatnim i bijelim svijećama različitih veličina. Po želji ih možete ukrasiti šljokicama.

Za svoje goste pripremite i kape za najluđu noć tako da od mekanog kartona A4 formata napravite stožac i višak odrežete. Sa svake strane stošca probušite rupicu i kroz nju provucite gumicu. Kape možete ukrasiti, samo je mašta granica. Osim kapa, na svaku od čaša možete zalijepiti ime gosta kako bi svatko znao koja je njegova, to će vam uštedjeti vrijeme kod spremanja.

Društvene igre i karaoke

Jedna od ideja za novogodišnju zabavu su i društvene igre, bilo da je riječ o "Čovječe, ne ljuti se", Monopolyju ili o igranju pokera, što vas je više to će atmosfera biti bolja. Nakon partije Monopolyja, možete zapjevati i svoje omiljene hitove. Organizirajte natjecanje u karaokama i onome tko pobijedi priredite iznenađenje.

Tematski party

Ako vam društvene igre nisu previše zanimljive, možete prirediti tematski party. Odredite zajedno sa svojim prijateljima u koje se vrijeme želite vratiti i obucite se u skladu s tadašnjom modom. Najjeftinija varijanta svakako su 80-e i 90-e zato što odjeću možete posuditi od svojih roditelja i rođaka. Pripremite glazbeni miks s hitovima iz tog razdoblja i zabava može početi.

Tema: Novosti iz dm svijeta

Komentari (19)
  • Ja se nemam čemu veselit,danas(31.12.) radim od 14-22h a 1.1 idem radit u 6h ujutro,eto takav je moj doček Nove godine.

    31. 12. 2012,   09:53
  • Evo cekam zenu da idem uzeti za novu godinu jeftine pive, jeftinog vina i sto jeftinije meze. Kako rijetko pijem, mogu sebi priustiti makar to. Mnogima je ovo samo obican dan, kada slavis sjeti se oni koji zive u katostrofalnim uvjetima, djece koja nece dobiti paketic. Budi zahvalan na onom sto imas!

    31. 12. 2012,   10:21
  • mi smo u recesijskom party-ju vec 20 god... al ipak, hvala na savjetima... heeeeheheh...

    31. 12. 2012,   10:06