Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Putovanje tijekom blagdana može proći bez gužvi i stresa

Putovanje tijekom blagdana može proći bez gužvi i stresa
1

Putujete li zrakoplovom, nosite samo nužno kako biste uštedjeli na prtljagi, darove nemojte zamatati jer će ih otvoriti, a check in obavite online i izbjegnite gužvu

VIDEO

Da bi putovanje za božićne i novogodišnje blagdane prošlo što lagodnije, rezervirajte let ili autobusne te vozne karte na vrijeme. Možete ih kupiti i ranije kako biste sačuvali živce i izbjegli redove. Putujete li zrakopolovom, dobro je pratiti na društvenim mrežama statuse samih kompanija. Vrlo često nude popuste neposredno prije blagdana pa možete i uštedjeti, piše Reader's Digest. Ako vam nije bitno koji ćete dan putovati pratite "last minute" ponude jer uz njih možete uštedjeti i do 50 posto. 

Najbolje vrijeme za putovanje jest nekoliko dana prije samih blagdana zato što su tada gužve najmanje. Ako je ikako moguće izbjegavajte putovati dan prije i dan nakon blagdana, tada su najveće gužve. 

Nosite samo nužno, a poklone nemojte umatati u ukrasni papir

Na putovanje nosite samo najnužnije, a po mogućnosti sve što stane u ručnu torbu koju možete ponijeti u zrakoplov. Tako ćete izbjeći gubitak vremena na prijavama. Croatia Airlines propisuje za putnike u ekonomskom razredu ručnu prtljagu od najviše 8 kilograma, a slično imaju i druge zrakoplovne kompanije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poklone kupite ranije i pošaljite poštom, kako biste smanjiti težinu torbe. Ako vam to ne odgovara i želite ih nositi sa sobom, nemojte ih umatati u ukrasni papri jer će osoblje tražiti da ih otvorite na sigurnosnoj provjeri.

Kako što brže do zrakoplovne luke

Nepotrebne gužve možete izbjeći i tako da prijavu (check in) obavite najranije 23 sata prije polaska zrakoplova ili najkasnije sat vremena prije leta i to putem interneta. No budite oprezni i pratite prijavu na internetskim stranicama zrakoplovnih kompanija zato što se vrijeme za prijavu može promijeniti.

Osim toga neke zrakoplovne luke imaju check-in aparate preko kojih se možete prijaviti, a prednost je ta što su na njima redovi najčešće manji nego na blagajnama. 

Do zrakoplovne luke najbolje je krenuti organiziranim prijevozom ili taksijem jer tako nećete gubiti vrijeme niti novac na parking. Autobus s autobusnog kolodvora Zagreb kreće svakih pola sata. Krenite ranije nego inače zato što su gužve tijekom blagdana veće.  

Najjeftinije je putovati nekoliko dana prije blagdana

Jedno od nepisanih pravila je da su avionske karte i smještaj jeftiniji u predblagdanskoj sezoni, do 23. prosinca i nakon 15. siječnja. Zrakoplovne kompanije i hoteli tako žele privući klijente zato što znaju da će za blagdane biti prepuni. Najpovoljnije destinacije u to vrijeme su Florida, Meksiko i Karibi, a ukupna cijena paketa je niža i do 500 kuna uključujući i zrakoplovne pristojbe. 

Međutim i tijekom blagdana u velikim američkim gradovima poput New Yorka, Los Angelesa i Chicaga možete rezervirati hotel po povoljnijim cijenama. U to je vrijeme velik broj poslovnih klijenata otišao kući za blagdane pa da bi ih napunili hoteli nude jeftinije ponude. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno