Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kamen: Prirodan materijal koji voli svaki stil uređenja prostora

Proizvodi izrađeni od prirodnog kamena zbog svojih se nesavršenosti ističu nenadmašnom ljepotom i neprikosnovenom estetskom vrijednosti, a i uvijek su jedinstveni

Kamen se oduvijek koristio za gradnju zbog ljepote i trajnosti, a i u interijeru je našao svoje mjesto. Granit, mramor, travertin, vapnenac - zbog raznolikosti strukture i boje, kamen je omiljeni materijal za uređenje interijera.

Foto: Vodotehnika

Podne obloge od kamena trajne su i estetski privlačne, a nude kvalitetu koju ne može nadomjestiti nijedan drugi materijal. Kamen u interijeru pridonosi vizualnom dojmu i stilu uređenja, koji može biti moderan, minimalistički ili pak raskošan, stilski. Konačna obrada, kao i način primjene kamena ovisit će o vašem ukusu, primjeni i financijskim mogućnostima.

Foto: Vodotehnika

Keramički proizvodi izrađeni uobičajenim industrijskim postupcima zbog svoje dostupnosti i standardiziranosti imaju brojne prednosti. No proizvodi izrađeni od prirodnog kamena zbog svojih se nesavršenosti ističu nenadmašnom ljepotom i neprikosnovenom estetskom vrijednosti. Oblici, boje i dimenzije artikala izrađenih od prirodnog kamena uvijek su različiti što ih čini jedinstvenim, odnosno unikatnim primjercima.

Foto: Vodotehnika

- Prirodni mozaici u mramoru ili oniksu nepravilnih oblika, ali ravnih površina zbog svoje suptilne upečatljivosti također zaslužuju posebnu pozornost. Nepravilni uzorak omogućuje dodatno isticanje prirodnosti materijala, a homogenost površine odgovara opus incertumu, modelu gradnje tipičnom za poznate venecijanske vile koje je dizajnirao arhitekt Andrea Palladio - objasnila je Gordana Barun iz salona Vodotehnika.

Foto: Vodotehnika

U novije vrijeme primjenom tehnologije nastao je umjetni kamen stvoren od cementa, kvarcnog pijeska, boja i laganih agregata. Umjetni kamen također može izgledati impresivno ako ga dobro uskladimo s određenim stilom interijera.

Prednost je umjetnog kamena to što je lagan i jeftiniji te ga možemo dobiti u svim bojama, oblicima i teksturama.

Široka struktura kamena za dinamičan prostor

Foto: Vodotehnika

Uređujete li moderan, minimalistički interijer ravnih linija i bez uporabe boja, najbolji izbor dekorativnog kamena za oblaganje zida bit će onaj široke strukture kako bi se unijela dinamika u prostor.

Komentari (8)
  • lijepo izgleda u velikim prostorima

    18. 7. 2018,   16:49
  • Mislim da na ovim slikama nema kamena već keramika

    18. 7. 2018,   15:57
  • Nema ni umjetnog kamena kao ni umjetne koze kao ni vege kobasice. Ili je ili nije ili smislite ime za tu novotvorinu

    18. 7. 2018,   21:59