Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kamo pobjeći u blizini Zagreba - jednodnevni izleti za obitelj

U blizini Zagreba ima puno mjesta na koja bi obitelj mogla otići na jednodnevni izlet i maknuti se iz grada. Kezele, Vuglec Breg, Trakošćan ili Divlje vode su blizu, a dovoljno daleko da uživate u prirodi i miru

VIDEO

Ako ovo ljeto ne planirate, ili ne možete, ići na godišnji odmor, oko Zagreba postoji mnogo opcija za jednodnevne izlete na kojima ćete se odmoriti i opustiti od radnog tjedna.

1. Seoski turizam Kezele

Seosko gospodarstvo obitelji Kezele nalazi se na rubu brežuljkaste i pitome šume Marče, u regiji Moslavini, na samo 40 minuta vožnje od Zagreba. Imanje je okruženo lijepom prirodom - šumom, livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima, a posebno je se ističe pogled na Moslavačku goru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Seoski turizam Kezele (@seoskiturizamkezele)

Na posjedu se nalazi više autohtonih moslavačkih kuća uređenih za primanje gostiju. U restoranu pred gostima se pripremaju domaća jela i poslužuju naša vina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Seoski turizam Kezele (@seoskiturizamkezele)

Kezele ima dječje igralište, može se organizirati jahanje za početnike i terensko jahanje za napredne, ima sportske terene za košarku, badminton i nogomet. Posjetitelji mogu otići u šetnju poučnom stazom kroz šumu Marču do jezera Sudarice gdje mogu dogovoriti i vožnju čamcem.

2. Bio park Divlje vode

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vanja (@vintage.wonderer)

Bio park Divlje Vode osnovan je 1999. godine te je dio parka prirode Žumberak u Samoborskom gorju. Površina parka je 44 000 metara kvadratnih, a nalazi se u dolini potoka Bregane koji protječe kroz park dajući mu posebnu ljepotu i ugođaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marija Leskovar Mojzeš (@marija.l.m)

Park nudi različite sadržaje za cijelu obitelj. Postoji šetalište uz ribnjak, zoološki vrt, igralište za djecu, igralište za mali nogomet, jezero za sportski ribolov, restoran i motel, a oko parka se nalazi predivna šuma.

3. Vuglec Breg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vuglec Breg (@vuglecbreg)

Samo 40 kilometara udaljen od Zagreba, smjestilo se idilično turističko selo I izletište Vuglec breg. Prostire se na preko 12 hektara površine, a njegov vrh na 300 je metara visine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vuglec Breg (@vuglecbreg)

Pogled koji se pruža s njega upravo je ono što treba za odmor u prirodi, pogled na zelenilo, vinograde, kuće i kleti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli mladen sinko (@mladen_sinko_)

Stara gospodarska zgrada pretvorena je u restoran s lijepim vinskim podrumom, a u blizini se nalazi i veliki vinograd, uz koji se nalazi sjenica za roštilj, krušna peć i ljetna terasa. Na drugoj je strani imanja štala za konje, jezerce, igrališta s umjetnom na travom i rasvjetom na kojima se može igrati tenis, mali nogomet, badminton ili odbojka te dječje igralište i staze za šetnju

4. Dvorac Trakošćan

Dvorac Trakošćan je samo jedan u nizu predivnih hrvatskih dvoraca koji se nalazi u Zagorju. Sastoji se od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom. Trakošćan se nalazi u blizini mjesta Bednja, a nastao je u 13. stoljeću kao obrambena utvrda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @lampa8

Bio je u vlasništvu grofova Celjskih i obitelji Drašković, koja ga je u 19. stoljeću uredila u neogotičkom stilu u kojem je ostao do danas. Posljednjih par desetljeća radile su se mnoge renovacije te je dvorac uređen kao muzej, a ima i veliku suvenirnicu. 

5. Etno Park Zagreb

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Insta Croatia (@instacroatiaa)

Udaljen je samo 13 kilometara od centra Zagreba, u Maloj Mlaki, a ako volite fini obrok, željni ste tišine i opuštanja te su vam nedostaju odlasci u prirodu, ovdje ćete pronaći savršeno utočište nakon napornih i stresnih dana. Smješten na površini od 40.000 kvadrata, Etno Park Zagreb i veliki voćnjak, kojim se može prošetati i uživati u pogledu na Medvednicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Etno Park Zagreb (@etno_park_zagreb)

Odmah na ulazu nalazi se 105 godina star turopoljski čardak, tradicionalna kuća nazvana 'Zbirka sjećanja', jer je namještena starinama koje su kombinacija različitih stilova prošlih vremena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Etno Park Zagreb (@etno_park_zagreb)

U Etno Parku, osim što se može dobro pojesti, djeca se mogu igrati u velikom parkiću, a cijela obitelj može otići u šetnju voćnjakom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje