Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Kamo za vikend? Evo nekoliko prijedloga za dobar provod...

Kamo za vikend?  Evo nekoliko prijedloga za dobar provod...
1

Subota je najbolji dan ovog vikenda. Bit će sunčano u cijeloj zemlji, a od događanja se preporuča sajam cvijeća u Dugom Selu, penjanje na Japetić ili kušanje vina

VIDEO

Još jedan sunčan i dobar vikend je pred nama, barem što se subote tiče. Prema podacima DHMZ-a, u subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i razmjerno toplo vrijeme. U zapadnim dijelovima kontinenta i na sjevernom Jadranu uz umjerenu naoblaku moguća je i koja kap kiše, ali ništa više.

Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti iznosit će od 7 do 12°C, na Jadranu od 12 do 26°C, dok će najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji iznositi od 20 do 26°C.

U nedjelju nas očekuje blago pogoršanje vremena s većom mogućnošću povremenih pljuskova, osobito u Šibensko-kninskoj, Zadarskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, dok će u unutrašnjosti prevladavati toplo vrijeme sve do navečer. U svim ostalim županijama, osim navedenih, moguća kiša očekuje se tek u nedjelju u noći. Neće osjetno zahladiti pa će najniže jutarnje temperature biti od 10 do 12°C, a najviše dnevne od 18 do 25°C. 

Pročitajte nekoliko prijedloga za vikend: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uživajte u cvijeću u Dugom Selu

Iskoristite lijepo proljetno vrijeme i u Dugom Selu od 19. do 21. travnja u prostorima Doma Hrvatske vojske uživajte u sajmu cvijeća. Razgledajte i kupite brojne vrste cvijeća, sadnica, nakita, suvenira i suhog cvijeća. U izložbenom dijelu, u perivoju grofa Draškovića, djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola uredit će "Dječji kutak", pa je ovo idealna prigoda da sa svijetom cvijeća upoznate i najmlađe članove obitelji.

Planinarenje na Japetiću kraj Zagreba

Subota je izvrsna za planinarenje na najviši vrh samoborskog gorja -  Japetić. Do planinarskog doma na Japetiću vodi makadamska cesta iz Svete Jane s otprilike 50 minuta hoda. Osim hrane i pića, dom raspolaže s 40 ležaja te je moguće i prespavati. Za one odvažnijeg duha postoji uzletište za parajedrilice u blizini Planinarskog doma. Temperatura na Japetiću u subotu će se kretati od 14 do 17°C uz oblačno vrijeme, a kiša će zapadati tek u nedjelju pa se za uživanje u svježem zraku preporuča radije subota.

Idealno opuštanje u Daruvaru i Jezerčici

Proljeće je pravo vrijeme za detoks, ali i povratak u formu uz opuštanje u čarima ljekovite termalne vode Daruvarskih toplica. Osim kupanja u unutarnjim bazenima, posjetiteljima je osiguran wellness program masaža, sauna, vježbanja s trenerom, savjetovanje s nutricionistom, kao i trčanje trim stazama. Daruvarske toplice nude 20 do 30 posto popusta na svoje usluge od travnja do početka lipnja.

U termama Jezerčica nedaleko od Stubičkih toplica također je u tijeku akcijska ponuda u travnju. Očekuje vas kupanje u Vodenom parku, posjet Spa Centru i masaža. Vanjski bazeni bit će otvoreni od 26. travnja.

Vine Gourmet vikend u Zagrebu

Od 19. do 20. travnja Zagreb je domaćin Međunarodnog festivala vina u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol. Bez obzira na vrijeme u subotu, koje će u Zagrebu ovoga vikenda ionako biti odlično s temperaturom do 23°C i suncem, možete se osvježiti uz odlična vina i gastro delicije. Svoje će proizvode predstaviti ugledni domaći i inozemni vinari, a osim vina moći se kušati i gastro umijeća visoke kuhinje. Cijena ulaznice je 120 kuna.

Domaće delicije i jahanje kod Ivice i Marice

Etno selo Karanac nedaleko od Osijeka idealno je izletište za zaljubljenike u prirodu i dobru hranu. Na seoskom gospodarstvu Ivica i Marica očekuje vas degustacija vina i posjeta vinskim podrumima, sudjelovanje u radovima u domaćinstvu, jahanje, vožnja fijakerom i rekreacija poput rolanja, biciklizma ili nordijskog hodanja. 

Kupanje na Bačvicama i Marulićevi dani u Splitu

Svi posjetitelji Splita subotu mogu rezervirati za picigin ili sunčanje na Bačvicama koje će grijati toplih 22°C. U nedjelju u splitskom HNK započinje festival 23. Marulićevi dani na kojemu će biti prikazano ukupno 39 predstava do 28. travnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru