Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Kava i sol za veće usne, limun protiv pjega, a kvasac za akne

Kava i sol za veće usne, limun protiv pjega, a kvasac za akne
1

Maska od kokosa dubinski obnavlja kosu, masaža uz vitamin C pomlađuje grudi, a i podočnjaci se mogu riješiti posve prirodno uz krastavce i vrećice zelenog čaja

VIDEO

U kavu umjesto šećera i vrhnja dodajte malo cimeta koji ubrzava metabolizam i topljenje masti te ćete već za nekoliko dana uskočiti u omiljene traperice, savjetuje dr. Andrew Ordon. 

Iako se već gotovo tri desetljeća bavi estetskom kirurgijom, dr. Ordon ističe kako je zdrav život temelj lijepog izgleda te da mali koraci vode do velikih rezultata. Grickalice zamijenite bananom, a ako ste ljubitelj kolača, ne morate ih se odreći, nego skinite s njih šlag i glazuru te ih ne jedite navečer. Kilograme ćete brže gubiti i uz pomoć mobitela - prije svakog obroka najboljoj prijateljici pošaljite SMS o tome što ćete pojesti. A prirodne eliksire mladosti možete pripremiti i kod kuće. Osim ravnanja bora bez botoksa i skidanja pjega za samo sedam dana možete otopiti i celulit. Umjesto skupih pripravaka kupite pakiranje morskih algi u prahu. Pomiješajte malo praha s nešto maslinova ulja, vode i ulja lavande te ćete dobiti iznimno djelotvornu pastu protiv celulita. Nanesite je svaku večer, ostavite da djeluje barem pola sata te će se celulit vidno topiti. 

Maska od avokada i meda kao facelift

Sastojci: 3 žlice svježeg vrhnja, 1/4 avokada, žlica meda 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priprema: U blenderu pomiješajte sastojke. Nanesite hidratantnu masku na kožu i ostavite je da djeluje najmanje sat pa je isperite toplom vodom. Maska će pomoći licu zadržati vlagu te će popuniti sitne bore - koža će ponovno biti glatka i vidno pomlađena.

Voćni doručak protiv UV zraka i bora

Sastojci: po pola šalice borovnica, jagoda, sjemenki šipka i svježe iscijeđenog soka od naranče; oguljen i isjeckan kivi, šaka sjeckanih oraha 

Priprema: Pomiješajte borovnice, jagode, kivi i šipak, prelijte sokom od naranče pa pospite orasima. Voćna salata obiluje antioksidansima koji štite kožu od sunca i potiču cirkulaciju te je opskrbljuju hranjivim tvarima.

Gel od kvasca isušuje akne i čisti lice

Sastojci: pivski kvasac, malo svježe iscijeđenog limunova soka, voda

Priprema: Od pivskoga kvasca, koji je odličan borac protiv bakterija, izradite pastu, iscijedite jedan limun koji suši akne i dodajte malo vode. Nanesite svježi pripravak točno na aknu, mjesto prekrijte flasterom i ostavite da gel djeluje deset minuta.

Ravan trbuh uz smeđu rižu

Vitka bedra i ravan trbuh san su žena, no estrogen upravo na te kritične točke taloži masnoću. 

Spriječite ga promjenom prehrane. U jelovnik ubacite smeđu rižu, svježe povrće i voće te namirnice bogate proteinima. Izbjegavajte hranu koja napuhuje poput tjestenine i kukuruza. Kravlje i sojino mlijeko zamijenite rižinim ili kokosovim te, naravno, redovito vježbajte. Za zdrav život važan je i kvalitetan san, stoga nakon 18 sati ne pijte ništa što ima kofein. Kad legnete u krevet, zaboravite na mobitel, videoigre i TV jer krevet je za spavanje. Miris lavande, kamilice i lipe u cvatu pomoći će vam da brže utonete u san. Spavajte u zamračenoj prostoriji, a svaki se dan, uključujući i vikend, ustanite u isto vrijeme. A osim zdravog života, ključnog za ljepotu, kožu ćete i bez odlaska pod nož pomladiti za nekoliko godina. Sve potrebne sastojke za pripremu tretmana kojima ćete riješiti sve sitne nedostatke ljepote, od akni do staračkih pjega, već imate u kuhinji pa je kućni beauty centar “nježan” i za vaš budžet.

Piling od riže briše "izdajničke" pjege

Sastojci: 1/2 šalice kuhane riže, žlica nektara agave i žlica limunova soka 

Priprema: Pomiješajte sastojke pa piling nanesite na suhe ruke i trljajte kružnim pokretima. Riža će ukloniti mrtve stanice, agava će hidratizirati kožu, a limun će posvijetliti pjege. Ruke su najveći izdajnici godina jer tamne mrlje na njima svjedoče da je proces starenja kože počeo.  

Nježan piling za lice od badema i vrhnja

Sastojci: 3 žlice svježeg vrhnja, šalica bijelog šećera, 1/2 šalice smeđeg šećera, 1/2 šalice mljevenih badema, 2 žlice maslinova ulja 

Priprema: Nanesite piling na suho lice te trljajte nježno kožu kružnim pokretima. Lice potom umijte toplom pa hladnom vodom te osušite. Ostatak smjese stavite u staklenku i čuvajte u hladnjaku.

Brzo i temeljito protiv podočnjaka

Sastojci: dvije deblje kriške krastavca, dvije vrećice zelenog čaja

Priprema: Ohlađene kriške krastavca osvježit će lice već za deset minuta. Za dugotrajnije brisanje podočnjaka na oči se mogu staviti ohlađene vrećice zelenog čaja koji prirodno sužava kapilare. 

Dubinski regenerator

Sastojci: 1/2 šalice majoneze, žlica kokosova ulja, žličica ekstrakta kokosa 

Priprema: Masku nanesite na vlasište pa zamotajte glavu plastičnom folijom. Ostavite da djeluje 20-30 min te dobro isperite kosu. Ponovite tretman jedanput na tjedan te će kosa biti sjajna i hidratizirana.

Tonik od bosiljka za čišćenje lica

Bosiljak je odličan antiseptik, pobjeđuje bakterije koje uzrokuju akne te poboljšava prokrvljenost kože. Smrvite tri žlice suhog lišća i umiješajte ih u šalicu kipuće vode. Ohladite, procijedite te tekućinu ulijte u bočicu s pumpicom. Poprskajte tonik na kožu i vatom ga razmažite po licu. Ponovite svaki dan prije čišćenja lica.

Piling za usne od kave i soli

Usne će izgledati punije i svježije nakon što ih oslobodite sloja odumrle, suhe kože. U zdjelici pomiješajte 1/2 žličice hidratantnog losiona, 1/4 žličice svježe mljevene kave i 1/4 žličice soli. Smjesu nanesite na čitavo područje usana te masirajte pet minuta, a potom obrišite usne ručnikom namočenim u toplu vodu.

Svakodnevno masiranje za bujniji dekolte

Koža dekoltea iznimno je osjetljiva, ne previše elastična i tanja od kože lica, stoga godine na njoj vrlo brzo počinju ostavljati trag. Više puta u danu na to nježno i osjetljivo područje utrljajte hidratantnu kremu s dodatkom vitamina C. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje