Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Kim šokirala tamnim mrljama na svom licu: Psorijaza je sra*e

Kim šokirala tamnim mrljama na svom licu: Psorijaza je sra*e

Kim je priznala da je do sada isprobala brojne načine liječenja, pa je tako podijelila i fotografiju aparata za tretiranje kože ultraljubičastim svjetlom, koji redovito koristi i čašu svježeg detox napitka od borovnica

VIDEO

Kim Kardashian (38) od 2010. godine boluje od psorijaze, od koje je bolovala i njena majka, a sad je obožavateljima otkrila da joj se stanje pogoršalo. Na Instagramu je bez ustručavanja objavila fotografije na kojima se vidi da ima crvene fleke po licu i nogama i uz jednu od fotografija napisala: 

- Psorijaza je sr**e.

Objava je uslijedila nakon što je prošlog tjedna objavljena njezina fotografija uoči ručka sa Scottom Disickom, bivšim suprugom njezine sestre Kourtney, u Los Angelesu, na kojoj se vidi da je šminkom pokušala sakriti nesavršenosti na licu.

Zbog toga su mnogi zaključili da se reality zvijezda muči s aknama. Ljepotica je u svemu zadržala i dozu humora, pa je podijelila fotografije na kojima je mrlje na licu premazala smeđom biljnom mašću koju spravljaju kineski travari i na kojima izgleda pomalo smiješno. 

Kim u objavi priznaje da je do sada isprobala brojne načine liječenja, pa je tako podijelila i fotografiju aparata za tretiranje kože ultraljubičastim svjetlom, koji redovito koristi i čašu svježeg detox napitka od borovnica, za koji nutricionisti kažu da dobro djeluje na kožu kod psorijaze. 

- Očajna sam zbog mrlja koje su izbile, pa sam se na kraju obratila kineskom travaru - kaže Kim, koja će idućih 6 tjedana dva puta dnevno piti jabučni ocat pomiješan s vodom i medom, za koji se također tvrdi da ublažava psorijazu.

Jabučni ocat primjenjuje se razblažen s vodom i direktno na kožu. 

Inače, Kim je mrlje na koži prvi puta primijetila na otvaranju njenog butika u New Yorku. Nosila je haljinu od umjetnog materijala pa ju je počela svrbjeti koža i morala se presvući. Kad je vidjela crvene mrlje, najprije je pomislila da je u pitanju alergija, no ubrzo se ispostavilo da je u pitanju psorijaza. 

'Psorijaza se ne može u potpunosti izliječiti'

- Ljudi se ponekad okreću alternativnim metodama, što je razumljivo, no zasad nemam iskustva s alternativnim pripravcima koji značajno popravljaju stanje kod psorijaze. Zato ne bih komentirao činjenicu da se Kim Kardashian okrenula biljnoj masti koju su joj preporučili kineski travari, komentira dermatolog dr. Tedi Kosović, vlasnik dermatološke ordinacije iz Splita.

Dodaje kako se, ovisno o tipu psorijaze, ona može liječiti kremama, terapijom svjetlom te, ako je riječ o težem obliku bolesti, lijekovima koji se uzimaju oralno.  

- Kad je riječ o blagim i umjerenim oblicima psorijaze, dosad najbolji rezultati postižu se lokalnom primjenom kortikosteroidnih i steroidnih krema, dok mnogim pacijentima značajno pomaže prirodna ili umjetna fototerapija. Najbolje je prirodno svjetlo, pa svojim pacijentima najčešće preporučam boravak na moru i sunčanje, pri čemu, naravno, treba izbjegavati razdoblja s najjačim djelovanjem ultraljubičastih sunčevih zraka - kaže sugovornik.

8 problema koji kod muškaraca uzrokuju bol za vrijeme seksa
8 problema koji kod muškaraca uzrokuju bol za vrijeme seksa

Kod težih oblika bolesti, ili onda kad terapije kremama i svjetlom ne daju odgovarajuće rezultate, pacijentima se prepisuju lijekovi, a u oba slučaja – i kod primjene krema i kod terapije lijekovima – jako je važno da je osoba pod redovitom kontrolom liječnika. Naime, neke od tih krema mogu izazvati i oštećenja na koži, jednako kao što i lijekovi mogu imati negativne posljedice, pa se i ne primjenjuju dulje vrijeme, pojašnjava sugovornik.

- Uz takvu kombinaciju lijekova kod mnogih pacijenata možemo doći do regresije bolesti i do toga da funkcioniraju bez problema i bez vidljivih znakova na koži, pri čemu treba uzeti u obzir da je riječ o bolesti koja se ne može u potpunosti izliječiti, odnosno izliječenje nije trajno - kaže sugovornik.

Pomoć kod psorijaze: Tikvice, mrkva i kupus obnavljaju kožu
Pomoć kod psorijaze: Tikvice, mrkva i kupus obnavljaju kožu

Dodaje kako zdrava i uravnotežena prehrana, uz izbjegavanje alkohola i masne hrane, može pomoći, ali samo inzistiranje na detox-shakeovima od voća neće riješiti problem. 

O alternativnim mastima teško je govoriti ako ne znamo njihov sastav i način djelovanja, kaže sugovornik, pa smatra da objava mlade zvijezde može biti i pomalo štetna. 

Ove fantastične biljke čuvaju lijepu kožu i liječe upalu uha...
Ove fantastične biljke čuvaju lijepu kožu i liječe upalu uha...

- Prisjetite se samo vampirskog tretmana pomlađivanja, koji je, među ostalima, promovirala i Kim Kardashian. Među ostalim i zbog nje, pomlađivanje korištenjem krvne plazme bilo je izazvalo veliki interes među njenim sljedbenicima, tako da se pomalo teško oteti dojmu da je bila u pitanju reklama, što se možda pokaže i u ovom slučaju - kaže sugovornik.

VJERUJU BAŠ SVIMA: Ovi horoskopski znakovi su jako naivni i drugi ih zbog toga iskorištavaju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje