Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Kineska karta lica: Mjesto akni otkriva problem sa zdravljem

Kineska karta lica: Mjesto akni otkriva problem sa zdravljem

Imate li na određenom dijelu lica akne, upale ili mrlje to ukazuje na neke probleme sa zdravljem određenog dijela vašeg tijela. Ovu kartu lica napravili su kineski iscjelitelji

VIDEO

U kineskoj medicini popularno je vjerovati da je sve u ljudskom tijelu povezano. Stanje unutarnjih organa se reflektira na licu, samo trebate biti u stanju pravilno razumjeti signale koje vaše tijelo šalje.

Imate li na određenom dijelu lica akne, upale ili mrlje - to ukazuje na neke probleme sa zdravljem određenog dijela vašeg tijela. 

Maske od bundeve hrane lice, sprečavaju prištiće, ali i bore
Maske od bundeve hrane lice, sprečavaju prištiće, ali i bore

Gdje na svojem licu vidite nepravilnosti?

Nos - srčani problemi

Obilje mitesera na nosu signalizira nešto nije dobro sa vašim kardiovaskularnim sustavom. Redovito provjeravajte visinu krvnog tlaka i razinu kolesterola u tijelu. Budite fizički aktivni i redovito popijte kvalitetan zeleni čaj. 

Osim toga, prištići na nosu znaju ukazivati na veliki nedostatak vitamina B. U tom slučaju morali biste jesti više mesa i češće prošetati po svježem zraku. Hrana bogata vitaminom B normalizirat će rad srca i krvožilnog sustava te smanjiti razinu kolesterola u krvi.

Čelo - problemi vezani uz mokraćni mjehur i tanko crijevo

Prekomjerne količine masti i prerađene hrane, kao i stres, nedostatak sna, prekomjerna konzumacija šećera i alkohola, dovode do usporavanja probave.

Želite li da vam bude bolje, pijte puno vode, prestati ispijati alkohol, jedite više sirove hrane i spavajte najmanje sedam sati na dan. Najvjerojatnije ste pod utjecajem stalnog stresa te viška masti i šećera u tijelu. Uvedite više povrća i voća u svoju prehranu.

6 znakova da je krema za lice koju koristite pogrešna za vas
6 znakova da je krema za lice koju koristite pogrešna za vas

Usta i brada - hormonalni problemi

Ovo područje je glavna zona hormonskih promjena i stresa. Uzročni odnos između stresa i hormonskih promjena gotovo je nemoguće izbjeći, ali je moguće smanjiti negativne nuspojave.

To ćete postići dobrim, kvalitetnim snom, unosom veće količine vode, voća i povrća, a važno je i održavati kožu savršenom čistoćom.

Moguće je da vaše vaše tijelo pati od viška soli, dehidracije i usporenog metabolizma. Smanjite količinu kofeina i začina te naučite tehnike meditacije kako biste se opustili.

Dreamstime

Između obrva - problemi s jetrom

Akne na ovom mjestu mogu nastati zbog viška toksina u tijelu, prekomjerne upotrebe droga ili unosa previše mesa. Također, ponekad je to pokazatelj raznih alergija. Pomoći će vam redovita zdrava prehrana i tjelovježba na svježem zraku.

Obrve - problemi s bubrezima

Postoje li prištići na tom području, a uz to imate tamne krugove ispod očiju, to ukazuje na nedostatak vode u tijelu, zbog čega bubrezi ne funkcioniraju dobro.

Dnevni unos većih količina vode može riješiti problem, no upale na tom području ukazuju i da morate bolje spavati te se odreći cigareta i alkohola. 

Vrat i čeljust - problemi sa želucem

Pojava prištića na ovim mjestima ukazuje da možda imate problema s probavnim sustavom. Želite li promijeniti situaciju na bolje, promijenite način prehrane, savjetovali bi vam to kineski iscjelitelji.

Jedite više namirnica koje prirodno ubrzavaju metabolizam - manje masne hrane, a više voća i povrća.

Obrazi - problemi sa bubrezima i plućima

Moguće je da konstantno udišete zagađeni zrak, puno pušite, pretjerujete sa slatkišima ili patite od alergija. Ograničite potrošnju cigareta i brze hrane. Uz to, provodite više vremena u prirodi udišući svjež zrak. Šetnja po šumi je idealna.

Također, smanjite potrošnju šećera i namirnica koje sadrže šećer, kao i količinu mesa, alkohola, mliječnih proizvoda i kofeina. Drugim riječima, treba vam manje namirnica koje tijelo čine kiselim, a više onih koji ga čine alkalnih.

Donji dio obraza - problemi sa plućima ili alergija

Akne na ovom području lica znaju se pojaviti kod ljudi alergičnih na neku hranu ili kod onih koji imaju upalne procese u plućima. Ponekad se radi o pretjeranom pregrijavanju tijela u sauni ili na plaži, prenosi justhealthyway.com.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle priznala zašto bježi iz palače, ne može više ovako 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti