Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kitchen&Grill Plac: Naš recept za genijalnu marinadu i salatu

Kitchen&Grill Plac: Naš recept za genijalnu marinadu i salatu

Uoči Chill&Grilla, najvećeg festivala klope, cuge i mjuze, u restoranu Plac saznali smo recept za savršenu marinadu za teletinu i piletinu, kao i poznatu salatu od kupusa i bučinih sjemenki

VIDEO

Ovogodišnji Chill&Grill na Bundek nam donosi slasne okuse grilla iz cijelog svijeta, a jedan od restorana koji će posjetiteljima nuditi svoje delicije je i restoran Kitchen&Grill Plac.

Smješten na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac, Plac je mjesto na kojem možete isprobati sjajne burgere u boji, ćevape, piletinu te teletinu s grilla pripremljenu po posebnoj recepturi. Njihovo meso, otkrio nam je voditelj restorana Josip Matijević, prije same pripreme stavlja se u domaću marinadu, a zatim mu je potrebno svega nekoliko minuta na grillu kako bi ostalo sočno, meko i naprosto neodoljivo.

Josip je inače prvi u Zagrebu pokrenuo trend šarenih peciva, pa tako već četiri godine u ponudi drži sjajne burgere upakirane u zelena, crvena i crna peciva bojana prirodnim bojama.

Isprobali smo sve vrste burgera, slastili se telećim trgancima i piletinom s grilla u lepinji, a posebno nas je oduševila Plac salata od kupusa i bučinih sjemenki. Nismo odoljeli, već smo Josipa odmah upitali za recept. Kako simpatičnom Josipu i ekipi iz kuhinje baš ništa nije teško kada su u pitanju zadovoljni gosti, odmah nam je proslijedio recept za salatu te dodao i onaj za domaću marinadu za meso. Nije nam preostalo drugo već recepte podijeliti i s vama.

Potrebno vam je:

  •     Soja sos
  •     Med
  •     Senf
  •     Maslinovo ulje
  •     Biljno ulje
  •     Provansalska mješavina začina

Za salatu:

  •     Kupus
  •     Komorač
  •     Rikula
  •     Radič
  •     Mrkva
  •     Bučine sjemenke

Za dressing:

  •     Maslinovo ulje
  •     Biljno ulje
  •     Ocat
  •     Med
  •     Senf
  •     Sol

Postupak pripreme marinade:

    Za marinadu najprije pomiješajte sve sastojke, a količine prilagodite vlastitim potrebama.
    Slažite red marinade, red mesa.
    Teletina u marinadi stoji dva do tri dana, dok je piletini potrebno četiri do pet dana, ovisno i piletini.

Postupak pripreme salate:

    Sve sastojke od sjemenki naribajte.
    Pomiješajte sve sastojke za dressing.
    Pomiješajte ribani kupus, komorač, mrkvu, dodajte rukolu i radič, začinite dressingom i pospite bučinim sjemenkama.

Dobar tek!

Kineski grill party na Bundeku: Slatko-kiseli okusi sa žara
Kineski grill party na Bundeku: Slatko-kiseli okusi sa žara

Josip nam je otkrio i kako na Chill&Grill donosi standardnu ponudu iz restorana koja uključuje burgere, teletinu, ćevape, šiš ćevape, salate i krumpir i brojne druge specijalitete.

- Već treću godinu sudjelujemo na Chill&Grill festivalu, a ove godine očekujemo još više posjetitelja budući da se festival tematski proširio. Veselimo se i novim internacionalnim okusima - zaključio je Josip Matijević iz restorana Kitchen&Grill Plac.

I dok će odabrani restorani pripremati jela s grilla s potpisom, u našoj privremenoj kuhinji na otvorenom nudimo vam nešto sasvim novo.

U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. Tamo će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Nipplepeople, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih - za samo zatvaranje čuvamo specijalno iznenađenje!

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom.

U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostala su samo dva i pol tjedna, koja ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika.

Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!

Podravka - glavni partner Chill&Grilla donosi vam sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće. U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće meso za svjetske specijalitete. Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Vidimo se na Chill&Grillu od 27. travnja do 1. svibnja na Bundeku!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'