Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Kod liječenja zvukom vibracije prodiru do svake stanice tijela

Kod liječenja zvukom vibracije prodiru do svake stanice tijela
1

Bazira se na činjenici da se naše tijelo sastoji većinom od vode (oko 70 posto), a voda prenosi zvučne valove duboko u naše tkivo, do svake stanice i svaku balansira...

VIDEO

Terapija zvukom je jedna je od pet osnovnih drevnih vedskih metoda liječenja koja stanice u tijelu vraća u balans potreban za zdrav i sretan život. Ona rješava fiziološke, neurološke i psihološke probleme. Bazira se na činjenici da se naše tijelo sastoji većinom od vode (oko 70 posto), a voda prenosi zvučne valove duboko u naše tkivo, do svake stanice i svaku balansira.  

- Voda je vrlo misteriozna i osjetljiva tvar, odnosno može primiti i zadržati vibraciju zbog svog visokog stupnja rezonantnosti, tj. osjetljivosti i spremnosti da trenutačno odgovori na sve vrste zvučnih valova, što je ujedno čini integralnim medijem u zvukoterapiji. U zvukoterapiji se koriste tibetanske zdjele, zvona, gong i vlastiti glas - objašnjavaju u Sankalpa centru.

Utemeljitelj moderne zvukoterapije

Njemački istraživač Peter Hess jedan je od utemeljitelja moderne zvukoterapije. Tijekom istraživanja boravio je i u Nepalu gdje se susreo s mnogim šamanima koji su zvukove koristili u svojim obredima.

Početkom osamdesetih godina svi su počinjali raditi sa zvukom i to mu je bila totalna nepoznaica.  Sve ga je to inspiriralo i poželio je saznati više. Tada je radio kao nastavnik i zatražio je godinu dana dopusta kako bi se posvetio istraživanju. 

- Bio sam u Nepalu gdje sam sakupio bogato iskustvo sa zvukom. Poslije sam, uz nastavnički posao, držao tečajeve uz samospoznaje na koje su dolazili ljudi koji su htjeli učiniti nešto za sebe. Polaznici su se divno opuštali u području zatiljka, slabina, koljena, ženama su se smanjivale menstrualne tegobe - prisjetio se Peter Hess svojih početaka dok je gostovao u emisiji Na rubu znanosti.

Kako izgleda terapija zvukom?

- Zvučne zdjele pažljivo se polažu na odjeveno tijelo ili auru i na njima se lagano ozvuče palicom. Njihov blag i skladan zvuk apsorbira se i ubrzo dovodi u stanje duboke relaksacije. Ritmičke zvučne vibracije prenose se na tijelo stvarajući u njemu suptilne vibracije koje djeluju blagonaklono na cijeli organizam. Tijekom zvučne masaže nastaje ozračje sigurnosti i zaštite u kojem je moguće otpustiti – osloboditi se stresa, tjeskobe, briga, sumnji i osjećaja koji imaju negativan utjecaj na naše zdravlje - objasnili su Sankalpa centru.

Pogledajte kako izgleda zvučna masaža po metodi njemačkoga fizičara Petera Hessa i njegovo gostovanje u emisiji Na rubu znanosti:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku