Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Kod nekih originalnih tenisica lijeva i desna nemaju istu šifru

Izgleda li cijena previše povoljno da bi bila istinita, velika je vjerojatnost da je riječ o krivotvorini. Treba se kupovati samo na stranicama koje u određenom roku jamče povrat novca

VIDEO

Za 300 kuna kupila sam tenisice poznatog proizvođača u prodavaonici trgovačkog lanca. Probala sam desnu, a došavši kući vidjela sam da je lijeva drukčija nego desna, kaže čitateljica.

Provjerila je na internetu kako prepoznati krivotvorene tenisice i vidjela da ima jednu originalnu, a drugu lažnjak.

Pravopisne pogreške

- Na besplatnom telefonu trgovačkog lanca uvjeravali su me da su originalne i da je za svaki problem odgovoran dobavljač - rekla je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slično su i nama odgovorili.

Daj mu malo, rijetko i nevoljko: Seks savjeti za žene iz 1894.
Daj mu malo, rijetko i nevoljko: Seks savjeti za žene iz 1894.

- Kupcima želimo pružiti kvalitetne proizvode, jednostavnu kupnju, velik izbor i što povoljnije cijene.

U području neprehrane surađujemo s brojnim provjerenim dobavljačima, a tako je i u slučaju spomenutih tenisica. Riječ je o certificiranom dobavljaču isključivo originalne robe spomenutog brenda - pojasnili su.

Predstavnik tog brenda tenisica u Hrvatskoj, u odgovoru potpisanom samo imenom tvrtke, kaže da kupac informacije o kupljenim proizvodima može dobiti od prodajnog osoblja.

- Naše prodavaonice, uključujući outlete, prodaju orignalne proizvode - odgovorili su u kratkoj poruci punoj pravopisnih pogrešaka.

Question mark on the road and sneakers

Inače, baš su te pravopisne pogreške dobar način za prepoznavanje lažnjaka u porukama koje nam često stižu društvenim mrežama ili elektroničkom poštom. Krađom podataka dođu do adrese pa šalju ponude na hrvatskom koje su očigledno prevedene internetskim prevoditeljima. Ozbiljna, prava tvrtka bi ipak uzela boljeg, živog prevoditelja za korespondenciju s kupcima.

Internet nudi i mnogo stranica koje pojašnjavaju kako prepoznati krivotvorene tenisice. Tako wikihow.com savjetuje da se kupuje samo na stranicama koje jamče povrat novca u određenom roku i da se provjere iskustva drugih kupaca.

- Novi model tenisica koje se na internetu prodaju prije nego što proizvođač objavi službeni početak prodaje sigurno su krivotvorine - upozorava wikihow.com kupce tenisica Nike.

Prevaranti
Na Facebooku često nude tenisice koje jako sliče ‘pravima’. Čak i ako prodavač priznaje da su krivotvorene, to je protuzakonito.

Kopije
Tko posumnja da je kupio krivotvorinu, trgovca može prijaviti Carinskoj upravi na besplatni broj 0800/12-22.

Lažnjaci
Među najčešće krivotvorenim brendovima su traperice diesel, cipele Timberland, tenisice Adidas i Nike, Starke...

Provjera na internetu

Internetska tražilica www.scamadviser.com daje podatke o web adresi trgovca. Vidi se tko je vlasnik, koliko dugo postoji, na kojem je serveru, a daju i preporuku može li joj se vjerovati.

Pri kupnji “u živo” dobro je znati da tenisice Adidas, na primjer, imaju različite serijske brojeve na lijevoj i desnoj. Ako su te šifre iste, riječ o krivotvorini.

- Tko posumnja da je proizvod krivotvoren, može podnijeti prijavu Carinskoj upravi na besplatni broj Operativnog dežurstva 0800/12-22, ili pisano na adresu Ministarstvo financija, Carinska uprava, Humboldtova 4a, 10 000 Zagreb, ili elektroničkom poštom na operativno@carina.hr - rekli su nam u Ministarstvu gospodarstva.

Opasna su sajmišta i internetska kupnja

Štandovi na sajmištima kod nas nude sve manje lažnjaka jer su kontrole česte, no u susjednim zemljama koje nisu u EU ima svega. Opasne su i internetske kupnje. Prije uplate svakako treba provjeriti iskustva drugih kupaca s tom stranicom.     

NAJVEĆI ZAVODNICI ZODIJAKA: Škorpioni su opasni i neodoljivo seksi, ali to je ništa u usporedbi s ovim znakom! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje