Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Koga će žena izabrati za dečka ovisi puno o odnosu s tatom

Koga će žena izabrati za dečka ovisi puno o odnosu s tatom
1

Kada djevojčice odrastu u žene i u svijet odlaze site, pune roditeljske ljubavi, tada biraju strpljivo, pažljivo i zdravije. Ne zalijepe se za prvog muškarca koji ih pogleda i kaže im lijepu riječ

VIDEO

Jesu li očevi prisutni u životu svojih kćeri, koliko su prisutni, kakav odnos imaju te jesu li uopće bili u blizini svojeg djeteta dok je odrastalo, sve to itekako utječe na izbor partnera tijekom života. Poznato je da žene koje su odrasle u lošim obiteljima i imale nezdrav odnos s ocem, poslije su sklone birati muškarce koji nisu za njih i s kojima su veze često toksične. 

9 znakova da ste usamljeni i trebate se zabrinuti radi njih
9 znakova da ste usamljeni i trebate se zabrinuti radi njih

Nije velika tajna da roditelji imaju veliki utjecaj na kasniji život svoje djece, na to koliko će im djeca biti uspješna ili neuspješna, sigurna u sebe, nesigurna, željna pažnje i ljubavi koju nisu dobila kroz djetinjstvo itd. Na primjer, žene kojima je nedostajalo očinske ljubavi i nježnosti tijekom odrastanja, često znaju sve u životu podređivati pokušajima da pronađu muškarca koji će popuniti te praznine. Nažalost, nerijetko se događa da ih ta opsesija odvede na krivi put i u vezu s tipovima koji ih zapravo ne čine sretnima.

POGLEDAJTE VIDEO - SAVJETI ODGOJITELJA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Savjeti za odgoj djece 02:43


 
U svojoj knjizi 'Between Fathers & Daughters: Strengthening & Rebuilding Relationships' (Između očeva i kćeri: Jačanje i obnova odnosa), psihologinja Linda Nielsen naglašava koliko roditelji imaju utjecaja na kasnije životne poteze svoje djece. Konkretnije, ona objašnjava povezanost očeva i njihovih kćeri i kako se to kasnije odražava na njihovu karijeru, osobni ukus i akademska postignuća. Također, taj odnos iz djetinjstva itekako utječe na odabir partnera i romantične veze.

Ova psihologinja pojašnjava da prisutan otac pun ljubavi i nježnosti koji sa svojom kćeri ima siguran te stabilan odnos, utječe na to da ona kasnije u životu traži intimnog i vjernog partnera. Jedna od najčešćih karakteristika žena koje su odrastale uz simpatične, brižne i dobre roditelje je to da su odlučne u donošenju odluka, samopouzdanije i nemaju straha reći svoje mišljenje ili odbiti nekoga tko im se ne sviđa dovoljno, bilo u poslu ili ljubavnoj vezi.

Djevojčice koje osjećaju očevu ljubav od najranijih dana kasnije, kada budu odrasle žene, traže stabilnu vezu u kojoj vlada mir. Također, Linda Nielsen kaže kako je izuzetno važna bliskost s kćerima tijekom njihove adolescentske dobi te da kvalitetni odnosi u tom periodu mogu utjecati na to da kćer kasnije radi manje pogrešaka kod izbora partnera. Djevojke postaju sigurnije u sebe u ljubavnim odnosima i neće dozvoliti da ih netko iskorištava. One nisu sklone tome da imaju više partnera, već upravo suprotno.

- S druge strane, odsutnost oca negativno utječe na karakter djevojčica. One koje su odrastale u slabim i nestabilnim odnosima s ocem, vjerojatnije će odabrati partnera s kojim će ulaziti u više sukoba. Nedostatak sigurnosti i samopouzdanja vodi ih u veze u kojima su inferiorne, jer se same tako doživljavaju - objašnjava ova psihologinja.

Top 5 razloga zašto trebate biti zahvalni na starijoj sestri
Top 5 razloga zašto trebate biti zahvalni na starijoj sestri

Usporedila je utjecaj zdrave očinske figure kao odlazak u trgovinu punog želuca - u tom slučaju djevojke neće posezati za svime i svačime samo zato što su gladne i ne razmišljaju kako treba. U ovoj priči mogu biti gladne očinske ljubavi tako da na kraju zapravo cijeli život pokušavaju zatomiti tu glad, ali neuspješno.

Idu iz jedne loše veze u drugu, a ta praznina u njima nikako da nestane. Eto koliko je kvalitetan odnos s roditeljima presudan za kasniju sreću. Ali, kada u svijet odlaze site i pune roditeljske ljubavi, tada biraju strpljivo, pažljivo i zdravije, a ne zalijepe se za prvog muškarca koji ih pogleda i kaže im lijepu riječ, prenosi Bright Side.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...