Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Koja ideja! Vibratorom pomaže bebi da lakše diše, manje kašlje

Ovu metodu koristi svaki put kada joj dijete ima problema sa kašljem i otežanim disanjem. Naime, para i vibracije na području prsnog koša mogu pomoći u otpuštanju sluzi

Jedni se zgražaju, drugi se dive ideji majke koja je na Facebook grupi 'Melons and Cuties' objavila fotografiju na kojoj drži bebu u kupaonici prepunoj pare, a na leđa joj je prislonila vibrator. Cilj joj je bio ublažiti djevojčici simptome kašlja te joj pomoći da lakše diše - i tvrdi da pomaže, da se malena osjeća bolje.

Ovu metodu koristi svaki put kada joj dijete ima problema sa kašljem i otežanim disanjem. Naime, para i vibracije na području prsnog koša mogu pomoći u otpuštanju sluzi, a to pomaže i djeci i odraslima da lakše dišu, prenosi Daily Mail.

Our customer shares her remedy for chest congestion!! Use on baby’s back while sitting in a steamy bathroom....

Objavljuje Melons and CutiesUtorak, 8. siječnja 2019.

- Upotrijebila ga je na bebinim leđima dok sjedi u kupaonici punoj pare. Genijalno! Imajte na umu da mnoge bolnice i respiratorni terapeuti sličnu metodu koriste u tretmanima u bolničkim uvjetima. To je uobičajena praksa - stoji uz spomenutu fotografiju. 

Sveučilište u Michiganu preporučuje sličnu tehniku za pomoć djeci koja imaju cističnu fibrozu, iako je njihova preporuka - ručna vibracija. 

Fotolia NAUČITE RAZLIKU Kašalj nije svaki put bezopasan - može biti pokazatelj infekcija

Mnogi roditelji krenuli su komentirati fotografiju.

- Dijete mi kašlje četiri tjedna i iskušali smo sve. Ima respiratorni sincicijski virus. Idem odmah kupiti jedan kako zaista pomaže - napisala je jedna majka.

- Tako nam i respiratorni terapeuti kažu, da nježne vibracije pomažu u otpuštanju sluzi i lakšem iskašljavanju. A to pak može spriječiti upalu pluća i nastanak drugih problema - prokomentirao je netko.

- Upravo sam kupila tri!!! Nemojte to smatrati čudnim samo zato što nemam djecu - našalila se jedna žena.

- Hvala svima koji su pokazali podršku! Lijepo je vidjeti kako se majke snalaze i koriste lako dostupne stvari kako bi pomogle svojoj djeci, i nije im neugodno zbog toga. Iako, danima smo se smijali zbog toga - napisao je administrator grupe 'Melons and Cuties',

'NEOPISIVO PODSJEĆA NA POKOJNU PRINCEZU': Meghan još jednom izazvala divljenje čitave javnosti

Komentari (83)
  • Nadam se da bar nije bila škrta, pa da je kupila 2. Jedan za iskašljavanje za bebu a jedan za svoj mozak.

    15. 1. 2019,   10:26
  • Ima smisla! Na Srebrnjaku u djecjoj bolnici postoji uređaj koji radi na tom sistemu..lupka i vibracijama odljepljuje sluz sa disnih puteva, pa djeca prodisu. Kad sam davno tamo vodila dijete, rekli su mi da je u kvaru i da ga rucno lupkam 3min dlanovima dok je dijete okrenuto glavom prema dolje. I stvarno je pomoglo. Ali se tako mora lupkati svaki dan po 2x

    15. 1. 2019,   10:54
  • od kud izvadila tu ideju?

    15. 1. 2019,   10:49