Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Koja ste klasična diva, Audrey Hepburn ili Marilyn Monroe?

None Foto: Screenshot

Od Audrey Hepburn do Marilyn Monroe, klasična ljepota je ta koja nikada ne izlazi iz mode. Otkrijte kojoj od hollywoodskih diva vi najviše po svom režimu i stilu sličite!

Blistav ten Marilyn Monroe

Da bi istaknula blistav ten, na lice je nanosila sloj hormonske kreme te preko nje podlogu za puder čime je stvarala sjajnu, svjetlucavu bazu koja je u očima kamere dobro izgledala. Želite li blistav ten poput slavne dive, umjesto hormonskih krema isprobajte kombinaciju bisernog primera i tekuće ili krem-podloge za puder.

Oči Bette Davis

Velike, legendarne i opjevane oči Bette Davis je njegovala krastavcima koje je svako večer prije spavanja stavljala na kapke. Na područje ispod očiju redovito je nanosila sloj vazelina kako bi ga zaštitila od podočnjaka i podbuhlosti.

Minimalistička elegancija Grace Kelly

Umjesto oštrih linija i boja upotrebljavala je prirodne nijanse koje su suptilno pojačavale njezinu prirodnu ljepotu. Obrve je definirala delikatnim zlatno-smeđim sjenilom koje je nanosila duž linije obrva. Iluziju istaknutih jagodica na obrazima kreirala je pomoću dviju nijansi rumenila - svjetliji ton nanosila je na jagodične kosti, a tamniji u udubine obraza.

Bujna kosa Rite Hayworth

Da bi kosa uvijek bila bujna i sjajna, prala ju je šamponom i toplom vodom te isprala, a potom cijelu kosu dobro natopila uljem i zamotala je u ručnik. Nakon 15 minuta kosu bi isprala toplom vodom, a ostatke ulja uklonila je blagim šamponom i limunovim sokom. 

Dramatičan pogled Grete Garbo

Slavna je diva na kapke nanosila tanak sloj vazelina, a preko njega puder u boji kože koji je nanosila sve do obrva. Na pregibe kapaka nanijela bi tamnu nijansu koja je očima davala dubinu. Liniju na gornjem kapku iscrtavala je olovkom od mješavine nafte i pigmenta ugljena, a na trepavice nanijela bi sloj maskare. 

Plišane trepavice Audrey Hepburn

Nježna hollywoodska ljepotica i pionirka “baby doll looka” na gornje je trepavice uvijek nanosila fini sloj maskare, a oči je istaknula tekućim eyelinerom. Tajna plišanog i prirodnog izgleda njezinih dugih trepavica je u njihovu pomnom razdvajanju nakon nanošenja svakog sloja maskare. Da biste postigli taj efekt, ne gubite sate na razdvajanje trepavica - odaberite maskaru s kvalitetnim aplikatorom i oznakom “false lash effect”.

Katharine Hepburn ten duguje šećeru

Tajna njezina blistava tena bila je u redovitom pilingu. Kožu bi istrljala mješavinom šećera s malo tople vode i limunova soka te bi je nakon pilinga isprala hladnom vodom.

Komentari (29)
  • Auddrey klasičarka paa... može se reći, volim jednostavnost bez puno filozofije a opet pažljivo birane komade odjeće, parfema a tako i šminke..

    24. 7. 2013,   16:22
  • Hm, evo što meni piše...Hvala vam gospodine Bandiću što ste u svom pregustom radnom rasporedu našli malo vremena da ispunite ovaj test. Vama bi definitivno najbolje pasale klasičene potkove, uzde, sedlo i dobar kočijaš, a sad vas molimo da nastavite i dalje delati.

    24. 7. 2013,   16:38
  • Samozatajan stil a la Katharine Hepburn: Baš poput otmjene, ali praktične Katharine Hepburn, volite hlače i obuću ravnih potplata. Prednost dajete jednostavnom konjskom repu i ležernim punđama. Aktivni ste, obožavate pješačenje i prirodu, što objašnjava i zašto ne volite cipele na visoke potpetice. Ne želite se zaplesti u gomilu modnih detalja i ne volite ništa što je prenapadno. Vaš stil vam je važan, no gradite ga na klasičnim komadima odjeće, a ne na prolaznim trendovima. - konjski rep ne volim na sebi, nisam aktivna, nego sam lijena :P a potpetice ne volim zbog bolesnog koljena :)

    24. 7. 2013,   15:24