Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Koji parfem pokloniti? Vodite se omiljenim cvijetom i hranom

Koji parfem pokloniti? Vodite se omiljenim cvijetom i hranom
1

Stručnjak za parfeme je otkrio kako odabrati pravi miris za poklon, pa ako još niste obavili božićnu kupovinu, ovo bi vam moglo pomoći kod odabira

VIDEO

Lee Harding je stručnjak za mirise iz Londona, koji radi za 'The Perfume Shop', a radi više od 15 godina u industriji. Surađivao je s luksuznim i slavnim markama kao što su Bottega Venetta, Chloe, Marc Jacobs, Vera Wang, Vivienne Westwood, Cavalli, Philosophy, Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez i još puno drugih.

Pokretanje videa...

01:13

Njegovi trikovi za kupnju savršenog mirisa za nekoga uključuju razmišljanje o hrani i životnim sklonostima koje ta osoba voli.

Razmislite o osobnostima osobe kojoj kupujete poklon

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako okusi parfema varira od osobe do osobe, dob, osobnost i stil života mogu biti važni kod odabira parfema. Znanost tvrdi kako se tijekom života naš osjet mirisa mijenja i sazrijeva ovisno o dobi ili nekih promjena kao što je trudnoća.

Prodajni trendovi pokazuju da tinejdžeri više vole slađe i voćnije mirise, a kako postajemo stariji odlučujemo se za više cvjetnih ili orijentalnih mirisa.

Evo kako će za blagdane raditi dućani i veliki trgovački centri
Evo kako će za blagdane raditi dućani i veliki trgovački centri

U obzir treba uzeti i hranu koja osoba voli kao i cvijeće. Ako se osobi kojoj kupujete miris ne sviđaju jaki začini, malo je vjerojatno da će joj se svidjeti pikantni mirisi i orijentalne bazne note.

Fotolia

Ostale stvari koje treba uzeti u obzir su preferencije osobe ili hrane ili cvijeća. Ako se, primjerice, osobi kojoj kupujete poklon ne sviđaju jaki začini, malo je vjerojatno da će joj se svidjeti začinjeni mirisi i orijentalne bazne note. Na primjer ako osoba ne voli cimet ili vaniliju znači da će izbjegavati mirise koji je podsjećaju na to.

Također i stil života ima važnu ulogu. Ako je osoba stalno u pokretu, možda je bolje da joj kupite toaletnu vodu.

Eksperimentirajte

Svi smo skloni kupovini sigurnog poklona, kao što je kupnja istog omiljenog mirisa ili onog za kojeg znamo da ga ta osoba voli. Ali, ponekad je dobro da osobu iznenadite. Na primjer, ako znate da joj se sviđa 'Good Girl' miris, vrlo je vjerojatno da će voljeti i Chloe ili Lancome Idole jer pripadaju istoj obitelji i dijele slične sastojke i note.

Ne kupujte naglo

Gornje note parfema nestaju u roku od oko 15 minuta, dok bazne note traju cijeli dan, tako da je važno, posebno ako miris nije za vas, da mu date vremena da se slegne. Stručnjak Lee Harding preporučuje da mirisu date oko 15 minuta da se osuši na koži kako bi dobili pravi miris parfema.

Nikako ne sa štapićem! Ovo je pravi način za čišćenje ušiju
Nikako ne sa štapićem! Ovo je pravi način za čišćenje ušiju

On savjetuje da obavite ostalu kupovinu, pa se onda vratite po miris, kako bi donijeli konačnu odluku. 

Personalizirani parfemi

Kako bi osobu još više iznenadili, razmislite o opciji graviranja parfema s imenom te osobe ili nekom posebnom porukom. To će ovaj poklon podignuti na još višu razinu, prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49

.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani
JESTE LI ZNALI?

Razbijeni mitovi u koje mnogi vjeruju: Evo kako prati ručnike da što dulje ostanu mekani

Čak i svježe očišćeni ručnici mogu sadržavati 190.000 bakterija, a brojka se penje na čak 17 milijuna nakon samo jednog dana korištenja, ističe stručnjak