Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Kokosovo ulje za strije, med za akne, a bjelanjak protiv bora

Kokosovo ulje za strije, med za akne, a bjelanjak protiv bora
1

Grožđe je bogato vitaminom C koji potiče proizvodnju kolagena i smanjuje bore, zobena kaša smanjuje upale koje uzrokuju akne, a krumpir ublažava podočnjake

VIDEO

Alergije, stres, pušenje, alkohol, začepljen nos i predugo izlaganje suncu faktori su odgovorni za razvoj podočnjaka. Ipak, u nekim slučajevima, podočnjaci su nasljedni. Kako biste ih se riješili, pokušajte sa sljedećim tehnikama:

  • Naribajte krastavac i procijedite. Tim sokom namažite tamne krugove oko očiju. Pustite da djeluje 15 minuta pa isperite mlakom vodom. 
  • I krumpir ublažava podočnjake. Naribajte krumpir i krastavac, procijedite te taj sok nanesite na područje oko očiju. Nakon 15 minuta isperite mlakom vodom. 
  • Pomiješajte limunov sok i sok krastavaca u istom omjeru te nanesite na kritične točke. Pustite da djeluje oko 15 minuta. Isperite. 

Ako su vaši podočnjaci posljedica alergije, pijte čaj od kopriva koji ih može ublažiti, a koži će pružiti dovoljnu količinu silicijeva dioksida. Koža će biti zdravija i zategnutija, piše Fox News

Strije

Strije se javljaju uslijed rastezanja kože, zbog visine ili težine. No mogu nastati i zbog prečeste upotrebe krema na bazi kortizona koja uzrokuju stanjivanje kože i pucanje kolagena. Najčešće su na trbuhu, bedrima, bokovima i grudima.  

Možete ih se riješiti na prirodni način, a najučinkovitija je svakodnevna masaža kritičnih točaka tamanu uljem poznatim i kao uljem kalofila. Ono potiče proizvodnju kolagena i obnavlja kožu. 

Strije smanjuje i masaža shea maslacom i kokosovim uljem. Mogu se koristiti posebno ili u kombinaciji. No tada morate biti sigurni da ste kupili dobro ulje. Kao i sva esencijalna ulja, kupujte ih u ovlaštenim trgovinama. Osim toga, prirodni dodaci prehrani na bazi sjemenki crnog grožđa također će pomoći u smanjivanju neželjenih strija. Oko 150 miligrama svaki dan potaknut će proizvodnju kolagena i smanjiti tragove na koži. 

Bore

Bore se pojavljuju zato što se koža zbog starenja više ne obnavlja u potpunosti. Što smo stariji to se razina kolagena i elastina zaduženih za mladolik izgled kože smanjuje, zbog čega bore i nastaju, potvrdilo je istraživanje Sveučilišta Cornell. 

Prilikom kupanja koristite mrežicu jer potiče cirkulaciju i uklanja mrtve stanice kože. Bore se smanjuju zato što je koža dobro prokrvljena.

Kućni pripravci protiv bora

  • Jaja su odlična u borbi protiv bora, osobito bjelanjak. Izdvojite bjelanjak od žutanjka i razmutite ga, a potom nanesite na lice. Ostavite da djeluje oko 20 minuta i potom isperite toplom vodom. 
  • U posudu stavite nekoliko bobica grožđa i lagano ih izgnječite. Nakon toga ih nanesite na kritične točke i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite toplom vodom. Grožđe je bogato vitaminom C koji potiče proizvodnju kolagena i učvršćuje kožu.
  • Pomiješajte pola kvasca i dodajte malo toplog mlijeka tek toliko da dobijete čvrstu smjesu koju nanesete na lice. Pustite da maska djeluje oko 20 minuta, a potom isperite vodom. Maska će zategnuti lice, a kožu obogatiti vitaminom B koji pomaže u zadržavanju vlage. 
  • Napravite čaj od kamilice i pustite da se ohladi. Nakon toga jastučićima vate nanesite čaj na kritične točke i pustite da stoji 15 minuta. Isperite mlakom vodom. Kamilica je bogata alfa bisabololom koji privlači vlagu i hrani kožu.
  • Piling maca prahom smanjuje bore jačajući vlakna koja povezuju slojeve kože. Možete ga koristiti svaki dan. 

Akne

Akne mogu ostaviti ožiljke na licu, a da biste to spriječili koristite tamanu ulje koje djeluje antibakterijski, smanjuje ožiljke i zacjeljuje kožu. 

Kožu najprije treba dobro očistiti od mrtvih stanica kože i prljavštine, a potom tri puta na dan mazati uljem čajevca ili nevenom koji imaju antibakterijsko djelovanje. 

  • U posudu stavite žličicu cimeta i tri žličice meda te pomiješajte. Dobivenu smjesu nanesite na lice i pustite da djeluje oko 15 minuta pa isperite. Med djeluje antibakterijski i pomaže u hidrataciji kože. 
  • Pomiješajte jednu šalicu zobene kaše sa šalicom kipuće vode. Pustite da se smjesa ohladi i potom je nanesite na lice i ostavite da djeluje oko pet minuta. Zobena kaša smanjuje crvenilo i upale koje uzrokuju akne. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku