Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Koktel guru pokazao koktel koji 'čisti jetru' od alkohola i droge

Koktel guru pokazao koktel koji 'čisti jetru' od alkohola i droge
9

Zajednica svjetskih barmena prolazi jednu od najvećih promjena u svojoj povijesti. Godinama su se svjetski barmeni suočavali s alkoholizmom, a sad nastoje biti dio svjetskog pokreta zdravlja

VIDEO

Koktel za čišćenje jetre od alkohola i droga te vino za jačanje srca jednostavnije su mješavine koje je u srijedu u Makarskoj složio Mario Hofferer, dvostruki svjetski prvak u pravljenju koktela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

Kroz master class "Back from the future" na Grand Gourmetu - natjecanju barmena, barista, konobara i restorana u organizaciji međunarodne udruge Šefova kuhinja europskih i mediteranskih regija, Hofferer je predstavio metode i tehnička pomagala kojima se pravi nova generacija barskih mješavina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je tu uređaj koji iz farmaceutskog proizvoda kojeg je Hofferer predstavio kao "jestiva pjena" stvara mjehuriće i oslobađa mirisni dim u pićima. Za neke od koktela koristio je i homogenizator, uređaj koji šalje ultrazvučne valove u tekućinu. 

GRAND GOURMET 2019

- Tako pojačava aromu, izdvaja nutrijente, utječe na boju, a tekućina je glađa i mekše teksture - ispričao je ovaj nosilac titule International Barkeeper za 2017./2018. pri International Bartenders Association, kao i petostruki austrijski državni prvak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hofferer je u Makarsku stigao na poziv Hrvatske udruge barmena koja pod okriljem Grand Gourmeta održava kup, a njegov master class "Back from the Future" bio je prilika da najbolje domaće barmene upozna s visokim, a dodajmo, i poprilično skupim tehnikama modernog barmenstva, svojih novih osam barskih mješavina i drugim što čini ga jednim od najboljih koktel majstora svijeta.

Svetlana (38) je majka 5 djece: 'Iz pidžame uskačemo u staju'
Svetlana (38) je majka 5 djece: 'Iz pidžame uskačemo u staju'

Predstavio je novi pravac u pravljenju koktela kojim se nastoji utjecati na zdravlje.

- Zajednica svjetskih barmena prolazi jednu od najvećih promjena u svojoj povijesti. Godinama su se svjetski barmeni suočavali s alkoholizmom, a sad nastojimo biti dio svjetskog pokreta zdravlja. Ne propagiramo prohibiciju i potpunu apstinenciju, ali trudimo se biti bitan dio scene koja poboljšava kvalitetu života. Recimo, jednom godišnje treba detoksificirati jetru, a ja to radim dva puta godišnje s kurom koktela od agruma, đumbira i češnjaka. Ovo je piće koje nije ukusno, ali je korisno za zdravlje. Taj detoks koktel treba piti dva tjedna u jednoj godini, a tijekom svakog jutra jednu čašicu i mora ga se svakoga jutra pripremati da bude svjež. Dokazano čisti jetru od alkohola, droga te snižava razinu stresa - kazao je Hofferer.

GRAND GOURMET 2019

Od složenijih koktela za bolje zdravlje Hofferer je napravio "Eliksir jelenjeg jezika" u koji je umiješao cimet, porto i crveno vino, pšenicu, agrume te jestivo zlato, kao i koktel koji je nazvao Bartenders Medicine u kojem je smiješao votku, Hennessy konjak, crveni vermut, liker od anisa, legendarni liker Grand Marnier koji je osmišljen još 1880. godine u Francuskoj. Tom piću je dodao bosiljak, timijan, ružmarin, cimet. 

Dodajmo, u 20 godina uzlazne karijere Hofferer je postao nezaobilazno ime na međunarodnoj miksološkoj sceni, a riječ je o izuzetnom kreativcu koji teži k perfekcionizmu te koristi samo najkvalitetnije materijale i sastojke za stvaranje novih, inovativnih pića kojima zna oduševiti svakog gosta. Naširoko je poznato i njegovo umijeće iza šanka u prestižnom MH Skills LAB-u, jednom od najmodernijih laboratorija za koktele u Europi. Ujedno je i školovani kuhar te gastronomski stručnjak za restorane, koji godinama profesionalno unaprjeđuje suživot kuhinje i bara biranih lokala o čemu ćemo moći čuti i na Grand Gourmetu.

RECEPTI

LIVER FLUSH (Detox Cocktail):

GRAND GOURMET 2019


- 2 naranče
- 2 limuna 
- 5 cm đumbira s korom
- 2-3 režnja češnjaka 
- prstohvat kajenskog papra ili svježeg čilija
- jušna žlica extra djevičanskog maslinovog ulja

HEARTWINE

GRAND GOURMET 2019


- 1 boca crnog vina
- 10cl Sangria Sirup Monin 
- 10 listića peršina 
- 150g Honey Hawthorn (Weißdorn)  
- 150 grama meda od gloga
- malo praha biljke galangal 
- kolodijalno srebro

10 znakova da ste emocionalno zanemareni tijekom djetinjstva
10 znakova da ste emocionalno zanemareni tijekom djetinjstva

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:01
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...