Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Koliba u šumi i uz more izgleda kao da je precrtana iz bajke...

Dvokatnica opremljena kuhinjom, dnevnim boravkom, kupaonicom i spavaćom sobom na katu smjestila se u šumi na kanadskom otoku Vancouver, a gosti je zovu 'Ivica i Marica'

VIDEO

Smještena na kanadskom otoku Vancouver u Britanskoj Kolumbiji, ova koliba svojim dizajnom zaista podsjeća na kućicu iz bajki, a i nosi ime 'Winckler' (engl. zaigran, zabavan, privlačan), doduše po svom vlasniku, Bruceu Winckleru.

Budući da je napravljena isključivo od prirodnih materijala, u svakom se smislu stopila s povišenim mjestom na kojem je sagrađena - s krovom od podijeljenih sjenica, okvirom od drveta i kamenim kaminom koji unutra u zimskim danima prostor održava toplim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

- Inspiracija za nju nastala je iz ideje o izgradnji 'ćudljive' vikendice uz more i dodavanju elemenata iz bajki i knjiga s pričama kako bi se 'nadopunio' prirodni okoliš - ispričao je glazbenik i arhitekt ovog malog doma Daniel Huscroft koji kaže i da kućicu posjetitelji i gosti često zovu i vikendica 'Hansel i Gretel' (Ivica i Marica).

Uz Huscrofta i kolegu glazbenika Tima Lindberga za izgradnju simpatične kućice od 500 četvornih metara zaslužna je i dizajnerska i građevinska tvrtka Lindcroft Custom Dwellings.

Ideje za uređenje: Novo ruho stana bez prevelikih troškova
Ideje za uređenje: Novo ruho stana bez prevelikih troškova

Dvokatnica je opremljena kuhinjom, dnevnim boravkom, kupaonicom i spavaćom sobom na katu, a rustikalna je unutrašnjost nadopunjena suvremenim sadržajima, od kuhinjskih uređaja od nehrđajućeg čelika, pa do potpuno funkcionalne kupaonice koja ima i stakleni tuš.

Budući da im se svidjela ideja 'zabačene kolibe', Huscroft i Lindberg odlučili su kako neće gubitidragocjeni prostor, pa su organski oblikovane stepenice u njoj ujedno i skladište za radijatore i  elektroniku. Pri dzajniranju su osmišljene i neke vizualne varke, pa koliba ostavlja dojam kao da je mnogo prostranija nego što zapravo je, piše portal o uređenju doma Apartment Therapy.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:01
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku