Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Koliko ste pametni? Top četiri zagonetke za testiranje mozga

Koliko ste pametni? Top četiri zagonetke za testiranje mozga

Mislite da ste pravi znalac i da vam ništa ne može proći nezapaženo kod vas jer imate oko sokolovo? Okušajte se u sljedeće četiri zagonetke koje kruže po internetu i izluđuju pametnjakoviće po cijelom svijetu

VIDEO

1. Pronađite prsten

Vjenčanja su jedan od najradosnijih događaja u godini, bilo da se radi o prijateljima, obitelji ili o nevjerojatnim zvijezdama. No kako se približava sezona vjenčanja, tvrtka Norma & Dorothy kreirala je zabavnu i živopisnu scenu koja je najgora noćna mora svih mladenaca - izgubljeno prstenje.

Vidite li što se krije na slici? To može uočiti vrlo mali broj ljudi
Vidite li što se krije na slici? To može uočiti vrlo mali broj ljudi

Zabavna i živopisna grafika prikazuje brojne goste zajedno s mladencima, konobarima i svadbenom zabavom koji traže dva skrivena prstena. Prstenje je još teže pronaći jer zbog užurbanih pasa i šarenih svadbenih ukrasa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dali su zadatak ljudima da u pola minute pronađu sićušne prstene i pomognu mladencima da napokon dođu do oltara - ali hoćete li vi uspjeti? 

Užurbana party scena prikazuje sve, od dvaju nevjesti koje se drže za ruke kako bi se utješile do gostiju koji češu glavu u potrazi za prstenom. Da bi stvar bila još teža, tu je i nekoliko pasa koji uzrokuju kaos na vjenčanoj sceni, kao i hrpe kolača. Negdje u toj zabavi skrivena su dva prstena, ali možete li ih pronaći u pola minute? Prsteni su zlatni s velikim dijamantom, poput ovog na slici ispod.

Za one koji nestrpljivo čekaju otkriće, odgovor leži u gornjem desnom uglu slike, gdje prsten izviruje iz buketa cvijeća. Drugi je na podu u sredini, tik do konobarove ruke.

Ne brinite ako ga niste uspjeli pronaći jer je bilo mnogo drugih bilo bezuspješno.

2. Pronađite 11 razlika za 52 sekunde

Kada se sunce počne pojavljivati iza oblaka, neće proći dugo i mnogi od nas će otići na zasluženi odmor. No parking u zračnoj luci nikada nije zabavan pa se Holiday Extras nada da će pružiti mali bijeg od toga i olakšati naša putovanja tako što će izazvati naciju na ultimativnu igru 'pronađi razliku'.

Na prvi pogled, lijeva i desna strana slike izgledaju identično, ali pregledajte ih malo bliže i uvidjet ćete da sve nije sasvim onako kako se čini na prvi pogled.

Pretrpana grafika zahtjeva da pronađete 11 razlika između dvaju slika zračnih luka i pokušate oboriti vrijeme od 52 sekunde.

Ako se mučite i žudite za nekoliko savjeta, pokušajte pogledati boju automobila i sve okolne detalje na parkiralištu. Ali ako je 52 sekunde prošlo i još uvijek niste mudriji, pogledajte odgovore u nastavku teksta.

3. Možete li pronaći perušku?

Zagonetka Rattan Directa, koja je napravljena kako bi obilježila veliki tjedan britanskog proljetnog čišćenja, također je jedna od mozgalica koja kruži internetom i ostavlja čak i najveće pametnjakoviće zbunjenima.

Među lijepim pastelnim laticama skriva se peruška ili perje za prašinu, ali možete li ju pronaći?

Rekord je impresivnih devet sekundi, ali tim tvrdi da vam dobro ide ako ju uspijete pronaći u 20 sekundi ili manje.

Grafika je ispunjena raznobojnim biljkama, koje su strateški postavljene kako bi vas zbunile i maknule s traga.

Ako je prošlo više od 20 sekundi i dosta vam je traganja za peruškom, rješenje pogledajte dolje. 

Samo će nekoliko sokolovih očiju zamijetiti perušku koja viri iza lista. Odgovor se nalazi u sredini slike, ali ne brinite ako ga niste uspjeli pronaći jer je mnogo glava pretraživalo web kako biste se i vi mogli okušati.

4. Zadatak je pronaći dron

Još jedna frustrirajuća mozgalica zbunjenim najveće obožavatelje zagonetki je ona Holiday Extrasa koja skriva dron među stotinama raspršenih zrakoplova. Pronalazak drona dodatno otežava mješavina različitih boja.

Za sad je rekord 28 sekundi - ali mislite li da možete bolje?

Slika je osmišljena nakon što je istraživanje Holiday Extrasa otkrilo da svaki peti Britanac želi potpunu zabranu bespilotnih letjelica. Ova vijest prati porast poremećaja putovanja povezanih s bespilotnim letjelicama diljem svijeta.

- Mnogi naši klijenti izrazili su zabrinutost zbog sve većeg broja poremećaja povezanih s bespilotnim letjelicama, a neki su to iskusili i osobno - rekao je Jon Vickery, jedan od kvalificiranih pilota dronova u Holiday Extrasu.

Za one željne otkrića, dron se može uočiti u gornjem lijevom kutu šarene slike.

SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princeza Diana odglumila pokušaj samoubojstva tijekom trudnoće?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje