Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kombinacija: Bijela je simbol profinjenosti, a plava smiruje um

None Foto:

Plava u dom unosi dašak svježine i pomaže u opuštanju, a kad se spoji s bijelom, koja simbolizira profinjenost i čistoću, stvara se ugođaj u kojem uživaju sva čula

Ne trebate živjeti na Mediteranu kako bi ljeto uvijek bilo kraj vas, dovoljno je dom obogatiti pravim bojama, uzorcima i materijalima. Tonovi plave, bijele i bež neodoljivo podsjećaju na ljeto, more i pijesak, baš kao i detalji poput kamenja, drveta i školjki, koji se jako dobro snalaze i u kontinentalnim interijerima. 

Bijela je najbolji saveznik kad je riječ o uređenju doma. Odlično se kombinira s drugim bojama, uklapa se u apsolutno svaki stil te dobro podnosi sve materijale i tkanine. Iako katkad može izgledati sterilno i hladno, osobito u suvremeno uređenim interijerima, tu je pogrešku lako izbjeći. Unesite razne materijale u dom, kombinirajte kožu, plastiku, drvo, staklo... - sve što vam padne na um. Ako je bijela osnova prostora, ne možete pogriješiti ni pretjerati. Isto vrijedi i kad se bijela s plavom jer tad nastaje prava dobitna kombinacija ljeta.

Foto: Pinterest

Plava je boja mira i tišine, neka vrsta filozofske boje, što je i glavni razlog zašto se tako široko koristi u uređenju interijera. Ona smiruje um i pomaže u opuštanju. Spojite čistoću bijele, svježu plavu i opuštenu zelenu pa uživajte na plaži cijele godine, ali u udobnosti vlastitog doma. Ako se odlučite za kraljevsko plavu boju, uskladite je s detaljima u sivim nijansama za što skladniji izgled. Svijetle, hladnije boje vizualno će povećati i najmanje prostorije jer zidovi reflektiraju više svjetlosti, što stvara osjećaj prostranosti i svježine čak i u najmanjim stanovima. 

Ako se odlučite na plave zidove u dnevnom boravku, dajte šansu i sofi u istoj boji. Od viška glava ne boli, a namještaj će se stopiti s pozadinom i prostor će biti vizualno veći. 

Neopisiva lakoća prugica

Foto: Pinterest

Ako ne želite eksperimentirati s previše plave na zidovima, odlučite se na svijetloplave prugice (ili točkice) na nekoj manjoj površini. One su vjerojatno i najbolji podsjetnik na ljeto – kako u svijetu mode, tako i u interijerima. 

VIDI OVO: Ova neseksi kvaliteta vodi boljem seksualnom životu.

Komentari (14)
  • u svakoj prostoriji imam plavu i bijelu boju.. u spavaćim sobama i zavjese su mi u toj kombinaciji..

    5. 8. 2018,   10:13
  • Baš lijepo. Mogla bih pokušati

    5. 8. 2018,   09:53
  • Znači, odabrala sam odličnu kombinaciju što se tiče spavaće sobe

    5. 8. 2018,   11:28