Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kompletna božićna večeru u konzervi - pa tko to želi jesti?

Radi se o tradicionalnoj britanskoj večeri koju poslužuju tijekom blagdana u većini tamošnjih domova. No, tvrtka Game dosjetila se sve to ugurati u jednu jedinu konzervu

Radi se o kompletnom blagdanskom obroku u devet slojeva, kakav imaju običaj jesti Britanci - od glavnog jela koje uključuje puricu, do deserta.

Prvi sloj je kajgana sa slaninom, drugi je tradicionalna pita od mljevenog mesa pa slijedi puretina sa krumpirom, umak od mesa, umak od kruha, umak od brusnica, brokula sa nadjevom ili punjene prokulice, zapečena mrkva i božićni puding.

Nije nam poznato koliko je to ukusno za jelo, ali definitivno je fantastična ideja za pomalo humorističan božićni poklon.

Ovakav načun konzumiranja blagdanskog obroka smislila je i napravila tvrtka Game, a nedavno su na tržište plasirali i vegetarijansku varijantu u 12 slojeva među kojima su palačinke od đumbira, zapečeni orašasti plodovi, vegetarijansko 'meso', Toblerone...

Imaju u ponudi i vegansku božićnu večeru u 11 slojeva.

- Izvorna božićna konzerva bila je toliko popularna među 'gejmerima' posljednjih nekoliko godina da su nas preplavili zahtjevima da napravimo vegansku ili vegetarijansku varijantu. Sada u Velikoj Britaniji ima 3,5 milijuna koji žele takve obroke pa smo morali odgovoriti na tu promjenu prehrambenih navika i zadovoljiti potražnju potrošača te osigurati da su naši proizvodi svima privlačni i ukusni - rekla je Emma Butler, stručnjakinja za digitalni marketing tvrtke Game, a prenosi Country Living.

KOD BRAĆE PIVAC Konzerviranu tunjevinu povukli su iz prodaje - izaziva alergiju

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (4)