Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Konobari i kuhari u restoranu otkrili: Ovo nikad ne bi naručili

None Foto: Dreamstime

Ponekad je neznanje doista blagoslov. Ovi radnici otkrili su da ne bi jeli juhu, dodatke poput citrusa, umake, a jedan radnik je izjavio da je ljudima bolje da jedu doma. Ovo su njihova iskustva

Radnici u restoranu iskreno su odgovorili na pitanje na Redditu "što vam se najviše gadi i ne biste nikad jeli, a ljudi često naručuju?" 

Odgovori će iznenaditi mnoge. Prema njihovim odgovorima nisu sigurne ni juhe, ni umaci, ni sushi, a led pogotovo. Neki su išli do te mjere i rekli da ne bi nikad jeli u restoranu jer se hrana po nekoliko puta prepakirava i rok joj je odavno istekao. 

Evo njihovih komentara: 

Korisnik pod imenom seagullhunter otkrio je da ne bi nikad jeo: Juhu. Nikad se ne ohladi prikladno po noći u velikim loncima i ostaje mlaka satima. 

Dodatke hrani, ali i piću treba izbjegavati. Limuni, limeta, naranče i sl. gotovo nikad se ne operu kako treba, a konobari i poslužitelji uzimaju ih rukama u 95 posto slučajeva. To mi smeta, ispričao je korisnik bgar0312.

Bilo kakvi umaci sa sirom uglavnom nemaju sira, otkrio je Bradleyd00. 
"Bilo kakav sirni umak, bez obzira kako "fancy" zvuči, napravljen je od 95 posto maslaca i malo kremastog sira, tek toliko da se osjeti sir. Ozbiljno vam kažem, to je pola vašeg kalorijskog dnevnog unosa u maloj zdjelici."
Foto: Dreamstime

"Radim u sushi restoranu. Nikad, baš nikad nemojte naručiti "spicy yellowtail" ili "spicy Hamachi roll". To je u osnovi meso za riblji burger. Svi ostaci od rezanja i sjeckanja različitih vrsta ribe čuvaju se zajedno, sjeckaju i miksaju sa sriracha umakom i drugim stvarima. Nikad nije svježe i nikad ne možete znati što jedete. Mrzim to raditi i mrzim to prodavati. Svaki chef to misli. Ali to je jednostavan način za zaraditi novac s nečim što je zapravo otpad", ispričao je dymlostheoni. 

Korisnik Kheelz iznio je vrlo ružna iskustva. Kaže da radi u 2 restorana, a ovo su njegovi dojmovi:
1. Ništa nije svježe. To što naručujemo hranu je zapravo smijurija, prenosi The Sun. Taj posao je prljav i iako bi se sve trebalo baciti nakon isteka roka, ne baca se. Ponekad se koristi i trostruko duže nakon isteka roka. 

2. Ne bih jeo ništa. Suđe je rijetko kad dobro oprano. Ne mogu vam reći koliko puta sam vraćao šalice jer je još uvijek bilo ruža na rubovima. Salata se priprema s golim rukama i to rade ljudi koje nikad nisam vidio da peru ruke, a barataju i s novcem i s prljavim suđem i maslacem od kikirikija i ostalim. 

Stolovi bi se trebali oprati sredstvom za steriliziranje, a peru se u vrućoj prljavoj vodi. Neke stvari se nikad ne peru. Npr. blenderi se samo stave pod vruću vodu. Nikad nisam vidio kuhare kako peru ruke. 
Poruka priče: jedite doma, jednostavno nije vrijedno. 

Komentari (63)
  • nek odu kod bosse na dobar burek

    6. 9. 2016,   12:39
  • Ne jedem po restoranima, to su rijetke prilike da odemo do restorana.. ali isto je sa kaficima, tako mogu napisat da se salice peru samo vodom, da se zlicice ne peru, da ih konibar dira rukama, onda trebate napisat pijte kavu kod kuce... sve je to mozda i istina, ali gusti su gusti... ko voli neka izvoli... i ne prodaje se svjeze meso ni u svim mesnicama tako da i kuci kad kuhamo ne znamo sta kuhamo... :/

    6. 9. 2016,   13:00
  • Onaj tko nije radio u restoranu ne moze ni znati,,iz iskustva govorim,,radila sam u kuhinju kod nas na moru i takoder svasta se vidi :)))

    6. 9. 2016,   12:16