Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Korak po korak do savršene božićne kućice od medenjaka

Korak po korak do savršene božićne kućice od medenjaka
10

Mašta je jedini kriterij kod ukrašavanja kućice od medenjaka, a kako je napraviti kod kuće možete saznati u video tutorialu i pronaći inspiraciju za svoj božićni stol

VIDEO

Dekoracija na vašem božićnom stolu ove godine može biti jestiva, a u pravljenju popularne kućice od medenjaka može uživati cijela obitelj. Možete je napraviti i nekoliko dana prije Božića kako biste izbjegli nepotrebni stres.

Šablone za izradu kućice u pravoj veličini preuzmite OVDJE

Bajkovita kućica od medenjaka - priprema smjese

Sastojci: 3/4 šalice neobranog mlijeka, 6 žličica maslaca ili margarina, 1 šalica smeđeg šećera, 1 jaje, 5 šalica brašna, 1 žličica sode bikarbone, 1 žličica usitnjenog đumbira, 1 žličica usitnjenog cimeta, pola žličice soli, pola šalice melase ili kukuruznog sirupa. 

Priprema: U posudu stavite neobrano mlijeko i zagrijete. Nakon što ste maknuli sa štednjaka dodajte smeđi šećer i jaje. Potom dodajte mješavinu brašna, melase, sode bikarbone, đumbira, cimeta i malo soli i zamijesite. Po potrebi dodajte više brašna. Ostavite tijesto da u hladnjaku odstoji najmanje sat vremena. 

Smjesa za ukrašavanje i lijepljenje stranica: 3 bjelanjka dodajte 450 grama šećera u prahu, 1/4 šalice vode i 2 žlice soka od limuna. Izmiješajte mikserom da smjesa ne postane čvrsta, a nakon toga dodajte limunov sok i lagano promiješajte. 

Nakon toga tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetara. Na masni papir nacrtajte željene oblike i dimenzije istih, stranice kućice, bor i svjetla i izrežite tijesto. Dobivene oblike pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade i spojite jestivim ljepilom ili smjesom iz vlastite radinosti. 

Dimenzije kućice

Za kućicu trebate napraviti prednji i stražnji zid, dva bočna i dvije stranice za krovište. Krov je se sastoji od dva pravokutnika, s time da treba biti dug oko 25 centimetra, a širok oko 10 centimetra. Bočne strane trebaju biti široke 11,5 cm, a duge 15 cm, s time da između trokut koji se spaja s krovom treba biti razmak od 7,5 cm. Stranice tog trokuta duge su 9,4 cm. 

Stražnja strana treba biti duga 22,8 cm, a široka 15 cm jednako kao i prednja strana, s time da na prednjoj strani možete izrezati prozore i vrata. Vrata stavite na sredinu, neka budu široka otprilike 3,8 cm i duga 5 cm, a prozore smjestite pokraj vrata otprilike 4,5 cm od ruba stranice. Prozori trebaju biti široki 2,5 cm, a dugi 4 cm.

Šablone za izradu kućice u pravoj veličini preuzmite OVDJE

Kako "zazidati" kućicu

Na rubove stranica nanesite smjesu za lijepljenje i lagano ih spojite i držite nekoliko minuta dok se ne osuši. Polijepite najprije stranice kuća, a krov stavite nakon dva do tri sata. Pazite da na rubove gdje se stranice spajaju stavite više glazure kako bi se biskvit bolje povezao. 

Snijeg od glazure, a bomboni oko prozora

Dok je u pitanju ukrašavanje, pustite mašti na volju. Iskoristite smjesu za ukrašavanje koju po želji možete dodatno istaknuti jestivim bojama i šarene žele bombone. Prozore možete i nacrtati ako ih prethodno niste izrezali, a želite li na njih nalijepiti bombone budite brzi zato što se smjesa jako brzo suši. Od glazure možete napraviti snijeg i sige na krovovima, a bomboni vam mogu poslužiti kao ukrasi oko vrata i prozora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje