Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Korisno pred blagdane: Savjeti bivših lopova protiv provale...

Korisno pred blagdane: Savjeti bivših lopova protiv provale...
2

Nekoliko bivših lopova na Reditu je podijelilo savjete o tome kako zaštititi imovinu. Guranje nakita i novca među odjeću i donje rublje, kažu, nije baš najbolja ideja

VIDEO

Jedan bivši lopov, s dugogodišnjom praksom s vremenom se okrenuo drugim poslovima, pa je odlučio dati nekoliko savjeta ljudima o tome kako zaštititi svoju imovinu od pljačkaša.

Prije svega, kad odlazite na put, ne objavljujte to na Facebooku ili drugim društvenim mrežama, jer je to otvoreni poziv lopovima da vas 'posjete' dok je stan prazan.

Također, prije nego što odlazite iz kuće vodite računa da vrijedne stvari ne ostanu na 'izvol'te' - primjerice na stolu ili noćnom ormariću. No, nećete prevariti iskusnog lopova ni tako da ih sakrijete u ladicu s rubljem, ispod kreveta, ispod odjeće u ormaru, u kuhinji iznad pećnice, ili u njoj, jer su to mjesta na koja će sigurno pogledati. 

To se podjednako odnosi i na sve ladice i ormariće blizu ulaza u prostorije, jer je u brzini prvo što će lopov napraviti kad uđe da ih otvara.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- E, i hvala vam na ladicama koje su zaključane - to je glavni znak da je u njoj nešto vrijedno i da ju se isplati obijati - kaže on u objavi na Redditu.

Ako kupujete novi TV, računalo ili neku skupu elektroniku, ne ostavljajte kutije od pakiranja ispred vrata, ili bilo gdje su vidljive, jer je to poziv lopovima da počnu pratiti kad vas nema doma, kako bi ih odnijeli. 

Ostavila otvoren stražnji ulaz pa joj ukrali 2 mil. kuna nakita
Ostavila otvoren stražnji ulaz pa joj ukrali  2 mil. kuna nakita

Jedan od komentatora objave kaže daje dobar pristup da sakrijete vrijedan nakit i sitnice, a izložite ono što nema neku veliku vrijednost. Lopovima se žuri, pa će ako je nešto nakita na stalku na noćnom ormariću to jednostavno pokupiti, te pretpostaviti da ga nemate više.

Što više manje vrijednih stvari postavite 'na vidjelo', to su sigurnije vaše dragocjenosti, jer svaki lopov protrčat će kroz kuću i ponijeti tek onoliko koliko može natrpati u ruke. Ako ih napuni u prvom obilasku stana, neće previše otvarati ladice i zagledati pod krevet., još je jedan od savjeta ispod objave. Drugi dodaje kako vrijedne stvari treba pospremiti u 'obične' kutije na tavanu.

Isplanirali akciju, krali nakit iz kuće, ali uhvatili su ih stanari
Isplanirali akciju, krali  nakit iz kuće, ali uhvatili su ih stanari

Ima i onih koji predlažu ulaganje u automatsku LED rasvjetu, koja se može namjestiti za povremeno paljenje i gašenje. Jednostavno namjestite sustav tako da se svjetlo upali i ugasi u pojedinim prostorijama u određeno vrijeme, tako da izgleda kao da ste kod kuće. 

I ne zaboravite: Ne ostavljajte ključeve od automobila, vikendice, ili apartmana na moru na hodniku kraj ulaza, ili negdje na stolu, jer time samo 'pozivate' lopova da se odveze i riješi vas svih dragocjenosti koje posjedujete. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara