Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kosa ne podnosi duge poteze četkom, a suha koža britvice

Kosa ne podnosi duge poteze četkom, a suha koža britvice
1

Lak za nokte se ne struže nego otapa, frizura pada zbog regeneratora, trljanje mijenja note parfema, a kraći potezi češljem čuvaju vlasi i sprječavaju pucanje

VIDEO

Ako nokte turpijate u raznim smjerovima, oštećujete površinski sloj pa nokti slabe i postaju lomljivi. Kako biste to spriječili, turpijicu uzmite između palca i kažiprsta te turpijajte uvijek u istom smjeru. Površinski sloj nokta oštetit ćete i ako iz navike gulite lak s noktiju - stoga ga uklanjajte isključivo vatom namočenom u odstranjivač laka za nokte. Griješite i ako nakon pranja regenerator nanesete na cijelu dužinu kose. Namijenjen je oštećenoj kosi, prije svega vrhovima. Nanesete li ga na cijelu kosu, zdrav dio vlasi neće upiti regenerator te će se on taložiti na vlasištu i otežati kosu. 

Regenerator stoga nanosite samo na donji dio kose. Ako ste nestrpljivi te istiskujete prištiće, infekcija se može proširiti dublje pod kožu što kao posljedicu ima ožiljke. Umjesto da ih istiskujete, na prištiće nanesite kremu s 1-postotnim hidrokortizonom i 2,5 posto benzoil peroksidom. Ako kremu za sunčanje ne nosite tijekom cijele godine, na koži se zbog štetnog djelovanja UV zraka mogu pojaviti sunčane pjege i bore, a povećava se i rizik od raka kože. 

Rabite li je redovito, može usporiti starenje kože jednako učinkovito kao i skupe kreme protiv bora, pokazala su nedavna istraživanja. Stoga lice, uši, ruke, prsa i usne svakodnevno zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom 30.

Trljanje mijenja note parfema 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako nakon nanošenja parfema protrljate zapešća, zbog trenja i topline note koje inače prve osjetimo mnogo će brže ispariti, kaže Wendi S. Berger. Nanesite ga s unutarnje strane zapešća, laktova ili iza uha te ostavite da se parfem prirodno osuši.

Suha koža ne podnosi britvicu

Ako u žurbi dlačice na nogama brijete na suho, posljedice mogu biti posjekline i ljuštenje kože. Da biste to izbjegli, brijanje obavite nakon tuširanja te na kožu prethodno nanesite hidratantni gel za brijanje ili regenerator za kosu. 

Kraći potezi bolje čuvaju vlasi

Kosu češljate dugim potezima, od vlasišta prema krajevima. No ako je zamršena, četka će, kad naiđe na čvoriće, istegnuti vlasi i polomiti ih. Stoga, počnite češljati od krajeva, a tek nakon što razmrsite sve čvorove, prođite četkom kroz cijelu kosu.

Samo nježno. Ne cijedite kosu nakon pranja

Vanjski sloj vlasi, kutikule, poput su crijepova na krovu. Što su polegnutije, to je kosa sjajnija. No ako kosu nakon pranja istrljate ručnikom, kutikule će se podići. Umjesto trljanja kosu zamotajte u ručnik motajući ga u smjeru kutikula, od korijena do vrhova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'