Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Koža može postati imuna na rutinu njege, ali i na sastojke

Koža može postati imuna na rutinu njege, ali i na sastojke
1

Uvijek dobivate najsnažnije djelovanje proizvoda odmah nakon prve uporabe. To znači da će se s vremenom, iako je proizvod i dalje učinkovit, vidljivi rezultati smanjiti i možda teže primijetiti

VIDEO

Pronađete novi serum u drogeriji i shvatite da vam savršeno odgovara. Formula čini čuda na vašoj koži i vašu kožu čini sjajnom. Bočicu koristite nekoliko mjeseci, a onda shvatite da vaša koža izgleda manje blistavo i beživotno. Ovakva situacija sigurno se dogodila brojnim ženama. I tada ste sigurno pomislili da ste postali imuni na vašu njegu kože.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

Dermatologinja Marnie Nussbaum kaže da je moguće da neki sastojci u vašim proizvodima za njegu kože s vremenom postanu slabiji kroz tahifilaksiju, to je izraz za eventualnu toleranciju na neki lijek. Kad se to dogodi, tijelo može mijenjati signalne puteve na molekularnoj razini tako da proizvod onda prestaje biti učinkovit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Top 5 odličnih razloga zašto je dobro preznojavati se što češće
Top 5 odličnih razloga zašto je dobro preznojavati se što češće

- Tahifilaksija je vrlo neuobičajena za općenito njegu kože i obično se događa samo s lokalnim steroidima u uvjetima poput psorijaze i ekcema - kaže Nussbaum i dodaje da postoji mnogo faktora koji mogu objasniti zašto se proizvod može činiti manje učinkovitim.

Ovo su razlozi zbog čega se čini da vaš proizvod ne djeluje

Uvijek dobivate najsnažnije djelovanje proizvoda odmah nakon prve uporabe, tvrdi Nussbaum. To znači da će se s vremenom, iako je proizvod i dalje učinkovit, vidljivi rezultati smanjiti i možda teže primijetiti. Štoviše, ako koristite više proizvoda za njegu kože, moguće je da koristite mješavinu sastojaka koji se dobro ne slažu.

- Primjerice, benzoil peroksid će oksidirati vitamin C i zato se ti sastojci ne smiju koristiti zajedno. Vitamin C i retinoidi bolje je koristiti odvojeno (ujutro i navečer) jer mogu postati izrazito iritirajući ako se koriste zajedno - savjetuje. Vaše okruženje također može utjecati na promjene na koži.

Fotolia

- Kako se godišnja doba mijenjaju i vaša koža postaje suha, vašim serumima i losionima sve je teže kretati se kroz mrtve stanice kože - objašnjava Nussbaum. Promjene u vašem vanjskom okruženju, poput povećane izloženosti dimu cigarete, kućnim kemikalijama ili čak suncu, mogu povećati štetu slobodnim radikalima na vašoj koži. Zbog toga vaši proizvodi moraju raditi dvostruko, pa će se činiti da slabije djeluju.

Neki sastojci su pak posebni slučajevi, poput retinola. Dermatologinja Nussbaum kaže da većina ljudi misli da retinoidi s vremenom postaju manje učinkoviti, ali vaša koža samo postaje tolerantnija prema sastojku. Proizvod i dalje radi, samo jednostavno ne doživljavate više nikakve štetne učinke.

Evo kada biste trebali promijeniti svoju rutinu

Slušajte svoj ten. Prema Joanni Vargas, slavnoj kozmetičarki, dok se proizvodi za kožu ne mijenjaju, koža se itekako mijenja. Stoga se proizvodi za njegu s vremenom morati promijeniti. Trebali biste promijeniti svoju rutinu tako kako se godišnja doba mijenjaju, kaže Vargas. To uključuje prelazak sa seruma na losione ili s losiona na kreme tijekom sušnijih zimskih mjeseci.

U skladu s tim, Nussbaum ponavlja da, kada dodajete novi sastojak u rutinu, morate biti svjesni loših kombinacija proizvoda.

Girl Removing Make Up

- Pametno je sastojke razdvojiti po jutarnjoj i večernjoj primjeni, uz svakodnevno izmjenjivanje sastojaka. Na taj način možete imati koristi od svih moćnih i aktivnih sastojaka, bez brige o tome hoće li oni prestati djelovati - objašnjava.

Postoje načini koje možete primijeniti kako bi vaši proizvodi dulje bili učinkoviti

Prema Nussbaum, trebali biste raditi piling jednom ili dva puta tjedno kako biste uklonili slojeve mrtvih stanica kože i omogućiti aktivnim sastojcima da prodru dublje u pore. Uvijek uklonite šminku i temeljito očistite lice prije nanošenja bilo kakve njege, kako biste postigli najbolje rezultate.

- Također je važno sprječavati oštećenja slobodnih radikala jer oni mogu usporiti obnavljanje stanica kože, što rezultira suhom kožom s povećanim sitnim linijama i borama - tvrdi Nussbaum. Kao i uvijek, tijekom cijele godine koristite kremu sa zaštitnim faktorom 30 ili višim. Imajte na umu da određeni sastojci s vremenom mogu postati manje učinkoviti zbog destabilizacije, pa izbjegavajte ostavljati svoje ambalaže s proizvodima u vlažnim kupaonicama.

- S vremenom se, ovisno o načinu skladištenja proizvoda, aktivni sastojci mogu odvojiti ili razgraditi. Uvijek čuvajte proizvode na hladnom i suhom mjestu te ih odmah nakon uporabe zatvorite - savjetuje Nussbaum.

Ono što je najvažnije, nemojte previše eksperimentirati s proizvodima za njegu kože. Uvijek se posavjetujte s dermatologom ako imate pitanja o svojoj rutini, liječnik može usmjeriti vašu rutinu njege kože kroz individualizirani pristup koji najbolje odgovara vašim potrebama, piše Marie Daire.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'