Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kozmetici koja vam baš ne paše dajte još jednu šansu

Kozmetici koja vam baš ne paše dajte još jednu šansu
3

Kupe li novu kremu koja se ne pokaže učinkovitom, većina žena bacit će je nakon manje od pet nanošenja. No stručnjaci smatraju da je to prerano

VIDEO

Žene u dobi od 20 do 65 godina svaku godinu bace kozmetičkih proizvoda u vrijednosti od tri milijarde kuna, pokazalo je britansko istraživanje koje je provela kozmetička kuća RoC. Mnoge ispitanice kupljenu kozmetiku su bacale jer im se nije svidjelo kakav osjećaj ostavlja na koži, dok su druge smatrale da nije poboljšala njihov izgled. Neki su proizvodi završili u košu čim se pojavila njihova nova i poboljšana verzija - bez obzira je li original bio potrošen ili ne. Bilo je i žena koje su čak priznale da su nakon kupnje robu odložile u ladicu i na nju potpuno zaboravile. Većina žena priznala je da je prošle godine tako bacila 600 kuna, a nekoliko najrastrošnijih tako je ostalo bez više od 1000 kuna.
Kupe li novu kremu koja se ne pokaže učinkovitom, većina žena bacit će je nakon manje od pet nanošenja. No stručnjaci smatraju da je to prerano. Budući da se stanice kože regeneriraju tek svaka četiri tjedna, najmanje toliko je potrebno da vidite jesu li neka krema ili losion djelotvorni. Ipak, pojavi li se na koži osip, ne oklijevajte je se riješiti. No ako vam se čini da jednostavno ne ispunjava očekivanja, dajte joj još malo vremena prije nego ga bacite. Neželjenu kozmetiku možete i ”reciklirati” na nepredviđene načine.
Primjerice, piling za lice koji se pokazao preoštrim možete iskoristiti za tijelo ili stopala. Nemojte bacati ni šampone i regeneratore koji vam loše djeluju na kosu - oni su odlično sredstvo za ručno pranje osjetljivih tkanina, poput vune i kašmira.

Ne nasjedajte na razne “posebne ponude”. Kupite li dva losiona po cijenu jednoga, a zatim vidite da vam ne odgovara, niste uštedjeli.  Također pripazite jer su kozmetički proizvodi na akciji zato što im uskoro ističe rok trajanja.

Regenerator koji vašu kosu čini teškom i masnom možda će biti savršena stvar za vašu prijateljicu sa suhom, kovrčavom kosom. Zamolite prijateljice da donesu svoju neželjenu kozmetiku i organizirajte razmjenu kako bi svatko dobio što želi.

Četkicu potrošene maskare možete oprati sapunom i vodom te koristiti za razdvajanje trepavica ili češljanje obrva. Otopi li vam se novi ruž jer ste ga slučajno ostavili na pretoplom mjestu, prebacite ga u plitku posudicu i  na usne nanosite kistom. 

Ne kupujte dekorativnu kozmetiku prije nego ćete vidjeti kako izgleda na vašoj koži, jer privlačna šarena ambalaža lako može zavarati. Ako ništa drugo, barem je isprobajte je na zapešću ruke. Još bolje je ponijeti ogledalce, nanijeti šminku u trgovini, izaći van i pogledati se na prirodnom svjetlu koje otkriva ono što se na umjetnom ne vidi. Ipak, idealno bi bilo zatražiti malena probna pakovanja koja trgovci katkad drže ispod pulta.

RIJEČ STRUČNJAKA: ZDENKA MIHELJ, KOZMETIČARKA
Dekorativnu kozmetiku čija nam nijansa ne odgovara možemo “popraviti” miješanjem. Na primjer, ako kupimo crveni ruž čija nam se boja učini prejakom ili nije odgovarajuće nijanse, možemo ga pomiješati s neutralnijim ružem koji nosimo svaki dan, npr. bež ili smeđim. Sjenilo možemo potamniti tako da dodamo malo crnog, a posvijetliti da dodamo bijelo ili krem-boje. Kreme za sunčanje ne treba čuvati za sljedeću godinu jer nakon otvaranja gube svojstva, a one ljetne nisu prikladne za odlazak na skijanje jer su na visini potrebne posebne kreme. Ostatke ipak možemo iskoristiti, primjerice za njegu ruku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku