Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kraljevski wellness u Sloveniji za sve koji žele drugačiji odmor

Kraljevski wellness u Sloveniji za sve koji žele drugačiji odmor
1

Ako ste ove godine već prekrižili morske radosti zbog nesnosnih vrućina na našoj obali, možda je rješenje posjet slovenskim planinama i opuštanje u njihovim Wellness centrima

VIDEO

Planiranje idealnog odmora ponekad je stresnije i od brzog tempa grada u kojem živimo. No za kraljevski užitak u pravoj oazi mira ne treba puno. Stoga smo se uputili u susjednu nam Sloveniju. Jer tek nešto više od sat vremena vožnje koliko je potrebno do tamo i vaš odmor iz snova može početi.

Predlažemo vam neke od destinacija koje smo posjetili i baš uživali.

Kakav bi to bio put, a da bar jednom ne staneš, na putu do destinacije u Marché restoranima. Koncept restorana je rješenje za manja mjesta, a sve je pripremljeno u otvorenoj kuhinji pred vama. Tu smo okrjepu pronašli u tradicionalnim jelima po vrlo  pristupačnim cijenama te krenuli dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Boravak u sjeni starih stabala

Naša prva destinacija, Dolenjske toplice, brežuljkasta je pokrajina, bogata tvrđavama, isprepletena rijekama i šumama pravi je dragulj južne Slovenije. Ovo mjestašce poznato po ljekovitoj termalnoj vodi koja stoljećima privlači ljude. Tu se smjestio i jedan wellness centar Balnea. Šarmantni hotel ugodnog interijera uz niz Wellness usluga, nudi i kraljevske kupke, revitalizirajuće masaže, saune... 

5
| Foto: Hotel Balnea

Posebno nas je oduševila panoramska sauna smještena na petom katu hotela u koju mogu kročiti samo gosti hotela i uživati u intimnoj atmosferi. 

Spoj prirode, zdravlja i vitalnosti

Put nas dalje vodi do Terma Zreče. Termalna voda i planinska klima te jedinstveni pohorski tres ljekoviti su faktori kojima se dići lječilište Terme Zreče. Svojom prirodnom snagom liječenja i uz pomoć vještih i iskusnih liječnika i terapeuta vraćaju se zdravlju, snazi i vitalnosti. Terme Zreče nude i bogatu ponudu beauty i spa tretmana, masaža i božanstvenih kupki. 

3
| Foto: Terme Zreče

Sportsko-skijaški centar Rogla, na 1517 metara nadmorske visine, pravi je izbor za svakoga tko svoj način života povezuje s aktivnim slobodnim vremenom u prirodi. Iako se Rogla prvenstveno doživljava kao premium skijalište, u ljetnim je mjesecima ona spoj jedinstvene prirode, ugodne planinske klime, brojnih rekreacijskih mogućnosti i izvornih kulinarskih užitaka koji sveukupno stvaraju jedinstvenu priliku za odmor i revitalizaciju.

3
| Foto: Rogla

Unitur, sa svojim centrima Rogla i Terme Zreče iz godine u godinu radi na unaprjeđenju ponude i modernizaciji objekata pa ćete se teško odlučiti za samo jedan hotel iz široke ponude.

Tako novo uređeni Hotel Rogla izvrstan je odabir za aktivan odmor i van skijaške sezone.

Mitsko mjesto Atlantida

U Rogaškoj Slatini i njezinoj okolini nalaze se mnogobrojne povijesne zanimljivosti, a prekrasna priroda poziva goste na hodanje, planinarenje i vožnju biciklom. Upravo se tu smjestio hotel s pet zvjezdica Atlantida Boutique koji je dobio ime po mitološkom otoku Atlantida. To je jedini luksuzni hotel takve vrste u okolini kojemu je cilj u potpunosti zadovoljiti gosta smještajem i uslugom u hotelu, te je namijenjen ljudima koji se žele maknuti od svakodnevnog stresa i uroniti u tišinu. 

5
| Foto: Hotel Atlantida

Tu vas čeka grijani unutarnji bazen, finska i turska sauna, prostorije za opuštanje i vanjska terasa u prirodnom okruženju. Prava  je to kombinacija za spa i odmor duše i tijela.

I za kraj našeg ‘slovenačkog’ pohoda ostavili smo restoran Tri lučke gdje smo uz odličnu hranu prožetu domaćim okusima završili našu vikend avanturu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...