Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kraljica tame: Predivan model iz Sudana i danas trpi uvrede

Jedinstvenu Nyakim Gatwech zovu "Queen Of The Dark", jer ima izuzetno tamnu kožu na koju je ponosna. Iz Južnog Sudana je preselila u SAD gdje često nailazi na uvrede

Ova ljepotica iz Južnog Sudana hrabro podnosi uvrede na izrazito tamnu boju svoje kože. Ponosna je na svoj izgled i polako gradi karijeru modela. Nyakim Gatwech zovu "Queen Of The Dark" (kraljica tame). Iz rodnog kraja je preselila u SAD u potrazi za boljim životom. 

Nedavo ju je vozač taksija pitao da li izbijelila svoju kožu kada bi joj netko platio.

- Rekao je "Nemoj se naljutiti, ali zanima me da li bi posvijetlila svoju kožu kada bi ti netko platio 10 tisuća dolara?" Nisam mogla ni reagirati na to već sam se počela smijati glasno, a on je rekao "To bi značilo - ne" - prisjetila se ova jedinstvena ljepotica neugodnosti koju je doživjela.

 

❤️❣️❤️ 📸 @iamtberry

A post shared by Nyakim Gatwech (@queenkim_nyakim) on

- Zašto bi ikada izbijelila ovaj predivan melanin koji mi je Bog podario. Za mene je to blagoslov. Ne bi vjerovali na kakva sve pitanja i komentare nailazim, i kako me ve ljudi znaju gledati zbog moje boje kože. Otkako sam doselila u SAD, stalno nailazim na takve stvari - dodala je.

Priznaje kako je postojao jedan period u njezinom životu kada je pomislila posvijetliti kožu i to samo zato da više ne bi slušala uvrede i kako bi dečkima bila privlačnija. Srećom, bio je to samo trenutak slabosti kakve ima svatko barem jednom u životu.

Odlučila je ponosno pokazivati svoju ljepotu i poticati ljude da prestanu suditi o drugima samo na temelju boje njihove kože, otkriva The Earth Child.

 

Preview from my recently shoot with the #facestcafmn MUA heather proft Hair by Amber Malinowski Photographer jillhylandphoto

A post shared by Nyakim Gatwech (@queenkim_nyakim) on

.

Komentari (164)
  • Levičarsko stalno isticanje nečije "posebnosti" nije ništa manje rasističko od klasičnog rasizma. Kojeg vrabca stalno potencirate nečiju spolnost, rasu, seksualnost... Žena je lijepa. Točka.

    1. 6. 2017,   14:32
  • Jedino kaj je nevidljiva u mraku :-D

    1. 6. 2017,   14:32
  • Vauuuuu! Genijalan ten, genijalno tijelo. Žena izgleda kao skulptura.

    1. 6. 2017,   15:03