Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kratki YouTube video evolucije čovjekova lica zapalio internet

Video 'paleoumjetnika' Johna Gurchea, u kojem je prikazao kako se kroz vrijeme mijenjalo čovjekovo lice potaknuo je raspravu među znanstvenicima i laicima na društvenim mrežama

Umjetnik John Gurche uz pomoć različitih tehnika skiciranja uspio je prikazati evoluciju ljudskog lica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Detalje istraživanja opisao je u knjizi 'Oblikovanje čovječanstva', u kojoj je predstavio promjene koje je čovjek prolazio kroz svoj razvoj tijekom šest milijuna godina. Pritom je napravio i videozapis koji u 90 sekundi prikazuje kako su se postepeno te promjene događale. 

Artist at work OSOBNOST PREMA KRVNOJ GRUPI Umjetnici su rođeni s krvnom grupom A, individualci imaju B

Njegov je video potaknuo raspravu među znanstvenicima i laicima, a bilo je i onih koji su njegov prikaz čak nazvali rasističkim. Iako je snimka nastala 2013. godine, ponovno je aktualna na društvenim mrežama.

Foto: YouTube

- Ne razumijem zbog čega se preskače s ranog čovjeka na bijelca? Zar se nije trebao pojaviti i čovjek afričkog porijekla, budući da je bijela rasa izvedena? Moglo se čak ostati i na Afrikancu - napisao je jedan korisnik u komentaru, a bilo je i onih koji se s time ne slažu:

 - U našim se korijenima krije i neandertalac, tako da nema smisla ubacivati i čovjeka afričkog porijekla - napisao je jedan korisnik YouTubea.

SEKSUALNA EKSTAZA: Ovaj horoskopski znak svi žele u krevetu 

Komentari (27)
  • Pa pogledajmo samo evoluciju u zadnjih 100 godina- u prvom svjetskom ratu prosjecna velicina cipele je bila 36-37 a sada je 43-44. Prosjecna visina covjeka veca za cca 11 cm a zena i vise. A to je samo 100 godina!

    8. 4. 2019,   06:58
  • U 2019. moze se zakljuciti da postoji jako veliki postotak koji je evoluirao samo u izgledu.

    7. 4. 2019,   22:18
  • Ovaj na zadnjoj slici baca malo na modno mače

    8. 4. 2019,   00:39