Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kreativna drvca napravite od plutenih čepova, knjiga, kocki...

Kreativna drvca napravite od plutenih čepova, knjiga, kocki...

Orginalan bor od knjiga ili vinskih čepova gotov je za nekoliko minuta. Ako ipak ne možete bez mirisa pravog bora, uberite samo nekoliko grana i stavite ih u vazu. Ova rješenja su idealna za male prostore

VIDEO

Drvce od čepova, legića, knjiga ili jednostavne okićene ljestve nisu samo financijski isplativ pothvat, nego i super način da ne kupujete živi bor. Prava jela zaista je najljepši ukras tijekom božićnih blagdana. One su raskošne, ali često zauzimaju puno mjesta i oduzimaju previše novca, a na kraju samo završe u smeću što je poprilično tužan prizor. Ove godine spasite život boru i odlučite se za alternative koje su jednako lijepe i uglavnom ne traže puno održavanja, nego samo malo kreativnosti i zabave. Ovakve varijante u svijetu su sve popularnije zbog dizajnerskog izgleda i ekološke prihvatljivosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

Drvene ljestve su praktično rješenje. Dovoljno ih je ukrasiti dekoracijama po želji, uz neizostavne lampice koje će cijelo “drvce” dignuti na novu razinu. Isto vrijedi i za originalan bor od knjiga. Prvo pripremite temelj – na dno smjestite najveće knjige i odredite oblik. Prema vrhu slažite knjige manjih dimenzija i na kraju sve začinite zanimljivim ukrasima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo je odlično rješenje za ljubitelje knjiga, dok se vinoljupci mogu poslužiti čepovima od vina. Takav “mini bor” savršen je za stvarno male interijere, a odlična vijest je da ne traži puno ukrasa jer privlači pozornost samim dizajnom i rustikalnim izgledom čepova. Cijelu priču zaokružit će mala božićna zvijezda na vrhu.

Ako ne možete bez daška prirode u interijeru, poslužite se većim granama bora i stavite ih vazu, najbolje prozirnu. Dodajte zlatne detalje, ukrase i lampice te jednostavan, ali efektan bor spreman je za svaki kutak doma, čak i onaj najmanji. Osim što predivno izgleda, ovakav bor ujedno i predivno miriše pa spaja predivan minimalizam i čarobne blagdanske mirise.

I zid može biti mjesto za bor, samo se poslužite grančicama i poredajte ih od većih prema manjima. Drugi izbor je papir – odaberite zeleni ili crni, izrežite oblik bora i zalijepite na željeno mjesto. Na ovakvoj dekoraciji odlično će izgledati i kuglice od papira koje dodatno možete ukrasiti šljokicama, granama i češerima – izbor je šarolik, baš kao i mašta!

Treća, zidna varijanta može se izraditi od letvica. Sami ispilite letvice u obliku bora ili zamolite da to umjesto vas učine u prodavaonici građevinskog materijala. Letvice jednostavno “zakucajte” čavlićima. Možete ih obojiti ili ostaviti u prirodnoj boji drveta. Okačite bor o zid te ga ukrasite kuglicama, fotografijama ukućana ili prijatelja, starim razglednicama ili paprenjacima.

Varaju i jako dobro skrivaju svoje afere: Ovi horoskopski znakovi ne znaju što je vjernost u vezi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru